Kontrabandines cigaretes lietuvis ir baltarusis slėpė po šiaudais | Diena.lt

KONTRABANDINES CIGARETES LIETUVIS IR BALTARUSIS SLĖPĖ PO ŠIAUDAIS

  • 1

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Ignalinos pasieniečiai sulaikė kontrabandines cigaretes gabenusius lietuvį ir baltarusį, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Netoli Švenčionių rajono Adutiškio miestelio termovizoriaus pagalba VSAT pareigūnai pastebėjo du įtartinus vyrus.

Vienas iš susektų asmenų irgi turėjo termovizorių ir juo žvalgė teritoriją. Pastebėję VSAT pareigūnus abu vyrai leidosi bėgti. Pasieniečiai, tarp kurių buvo kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu, abu bėglius pasivijo ir sulaikė.

Paaiškėjo, kad sprukti bandė 25-erių Švenčionių rajono gyventojas ir 32-ejų Baltarusijos pilietis. Pastarasis į Lietuvą buvo atvykęs legaliai. Sulaikytieji turėjo ne tik termovizorių, bet ir radijo stotelę.

Prie apleisto pastato, kuris nuo sienos yra maždaug už pusės kilometro, po šiaudais ir šiferio lapais pasieniečiai ir šuo rado 2 ryšulius. Ant jų buvo pritvirtintos petnešos.

Iš viso aptikta 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis. Pirminiais duomenimis, kontrabandą čia paliko abu sulaikytieji.

Jiems dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėtos administracinės teisenos. Už tai gresia baudos nuo 5200 iki 6000 eurų.

Po apklausos Lietuvos ir Baltarusijos piliečius pasieniečiai paleido.

GALERIJA

  • Kontrabandines cigaretes lietuvis ir baltarusis slėpė po šiaudais
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cioce

Toks stiprus ispudis susidaro,jog valdzia suinteresuota jog vyktu kontrabandos judejimas..paleidzia ,nesumokejus baudu...matyt paskui numeta stukaciams tie parduoda...visi patenkinti..tiesa stukacius taip pat nuriebalina valdzia,tik atima pinigus sau,nes neafisuojama tai..taciau jie nesodinami ir toliau dirba.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS