Kontrabandininkai nuo pareigūnų spruko išmetę krovinį | Diena.lt

KONTRABANDININKAI NUO PAREIGŪNŲ SPRUKO IŠMETĘ KROVINĮ

  • 0

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė 11 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė Lietuvoje – daugiau kaip 27 tūkst. eurų.  Prie sienos iš Lietuvos pusės kontrabandos pasiimti atėję asmenys, vengdami sulaikymo, spruko į Baltarusijos pusę.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasieniečiai pastebėjo septynis asmenis Baltarusijos pusėje ties Šalčininkų rajono Macikiškių kaimu. Jie per valstybės sienos liniją jos nepažeisdami Lietuvos pusėje buvusiems kitiems septyniems asmenims permetė ryšulius.

Tuo metu į šią vietą jau skubiai vyko pasieniečiai.  Nešikai pastebėjo artėjančius pasieniečius, metė ryšulius ir spruko į kaimyninę Baltarusiją. Apie juos Tribonių pasieniečiai pranešė kolegoms kaimyninėje šalyje.

Lietuvos pusėje pareigūnai aptiko 22 dėžes, supakuotas į polietileną. Iš viso jose buvo 11 tūkst. pakelių cigarečių „Fest 7“ ir „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Šio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais viršija 27 tūkst. eurų.

Dėl kontrabandos ir neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šiame pasieniečių padalinyje saugomos sulaikytos cigaretės.

GALERIJA

  • Kontrabandininkai nuo pareigūnų spruko išmetę krovinį
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS