Kontrabandinius rūkalus baltarusis gabeno degalų bake | Diena.lt

KONTRABANDINIUS RŪKALUS BALTARUSIS GABENO DEGALŲ BAKE

  • 0

Papelekio kontrolės punkte pasieniečiams įkliuvo Baltarusijos pilietis, automobilio degalų bake įrengtoje slėptuvėje gabenęs daugiau kaip 700 pakelių kontrabandinių cigarečių.

Šeštadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Švenčionių pasienio užkardos pareigūnai Papelekio kontrolės punkte, esančiame Švenčionių rajone, tikrino iš Baltarusijos vykusį automobilį „VW Passat“. Jį vairavo 39-erių šios šalies pilietis.

Pasieniečiai jau turėjo informacijos iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus kolegų, kad minėtu automobiliu gali būti gabenamas neteisėtas krovinys, todėl nuodugniau mašiną nuspręsta patikrinti Švenčionių pasienio užkardoje.

Čia VSAT pareigūnams įtarimą sukėlė degalų bakas. Paaiškėjo, kad jis buvo padalintas į dvi dalis. Vienoje buvo dyzelinas, o už įrengtos pertvaros kitoje dalyje pasieniečiai rado paslėptus 707 pakelius cigarečių „Minsk City QS“. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.                      

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką baltarusiui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Užsieniečiui, kuriam įteiktas šaukimas atvykti į teismą, gresia bauda nuo 1820 iki 4000 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti jo transporto priemonę.

 

GALERIJA

  • Kontrabandinius rūkalus baltarusis gabeno degalų bake
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS