Krovinių gabenimo bendrovė rusišką dyzeliną pylė į ES vykstančius vilkikus | Diena.lt

KROVINIŲ GABENIMO BENDROVĖ RUSIŠKĄ DYZELINĄ PYLĖ Į ES VYKSTANČIUS VILKIKUS

  • 0

Šiauliuose veikiančios bendrovės direktorius bus teisiamas už tai, kad iš Rusijos įsivežtą dyzelinį kurą perpildavo į Europos Sąjungos šalis vykstančius vilkikus.

Kaip pirmadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), krovinių gabenimu tarptautiniais maršrutais po visą Europą ir Nepriklausomų Valstybių Sandraugos šalis užsiimanti bendrovė į buhalterinę apskaitą neįtraukė daugiau kaip 33 tonų dyzelinio kuro.

Įtariama, kad iš Rusijos atvykstantys bendrovės vilkikai į Lietuvą atvažiuodavo su pilnais bakais dyzelinio kuro, o šis bendrovės garažuose buvo perpilamas į vilkikus, su kroviniais vykstančius į Europos Sąjungos šalis.

Skaičiuojama, kad neteisėtai įvežus dešimtis tonų kuro nesumokėta daugiau kaip 16 tūkst. eurų akcizo, muito ir pridėtinės vertės mokesčių.

Nustatyta, kad bendrovės vadovas ne tik neapskaitė įvežamų degalų, bet ir keliems vairuotojams sumokėjo apie 3 tūkst. eurų atlyginimų „vokeliuose“.

FNTT teigia suskaičiavusi, kad iš viso verslininkas į valstybės biudžetą nesumokėjo beveik 20 tūkst. eurų įvairių mokesčių.

Baudžiamoji byla dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo perduota Šiaulių apygardos teismui.

Už tai, kad mokėjo neoficialius atlyginimus, teko atsakyti ir Kaune siuntų išvežiojimo paslaugas teikiančios bendrovės vadovui: per kelerius metus darbuotojams sumokėta daugiau kaip 72 tūkst. eurų neoficialaus darbo užmokesčio.

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą, verslininkas padengė valstybei padarytą žalą, todėl Kauno miesto apylinkės teismo Kauno rūmai patvirtino Kauno apygardos prokuratūros priimtą sprendimą, kuriame nuo baudžiamosios atsakomybės kaunietis atleistas laidavus už jį sutuoktinei.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS