Kupiškio meras įpareigotas nebendrauti su kultūrą kuruojančiais valdininkais | Diena.lt

KUPIŠKIO MERAS ĮPAREIGOTAS NEBENDRAUTI SU KULTŪRĄ KURUOJANČIAIS VALDININKAIS

  • 1

Piktnaudžiavimu įtariamas Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas įpareigotas nebendrauti su savivaldybės Kultūros skyriaus bei savivaldybei pavaldaus Kultūros centro darbuotojais, nesilankyti šio savivaldybės skyriaus patalpose.

Kaip pirmadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), sprendimas sugriežtinti kardomųjų priemonių sąlygas priimtas gavus duomenų, kad nuo mero pareigų nušalintas įtariamasis gali bandyti pats ar per savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus darbuotojus paveikti Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros centro administracijos darbuotojus ir taip trukdyti ikiteisminio tyrimo procesui.

STT Panevėžio valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Kupiškyje liepos mėnesį vykusio festivalio „Stichijos“ organizavimo aplinkybių.

Įtariama, kad kai kuriems asmenims sudarytos išskirtinės sąlygos vykdyti prekybą šio renginio metu, o už tokių išskirtinių sąlygų sudarymą neteisėtai atsilyginta. Taip pat įtariama, kad dalis šiam festivaliui reikalingų paslaugų įsigyta neteisėtai – piktnaudžiaujant tarnyba, klastojant viešųjų pirkimų dokumentus.

Įtarimai dėl piktnaudžiavimo pateikti Kupiškio rajono savivaldybės merui, dar trims asmenims šioje byloje pateikti įtarimai dėl prekybos poveikiu, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo.

Įtarimai piktnaudžiavimu šioje byloje yra pateikti ir Kultūros centro vadovei Jolitai Janušonienei.

BNS žiniomis, atliekant šį ikiteisminį tyrimą taip pat buvo sulaikytas įmonės „Roklava“ komercijos direktorius Virginijus Lesmanavičius, įtariamas prekyba poveikiu. Jis 2011 metais Darbo partijos sąraše kandidatavo į Rokiškio rajono savivaldybės tarybą.

STT atstovė Renana Endružytė BNS sakė, kad trečias įtariamasis yra privatus asmuo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

kokiu velniu laikot chama jei jis nemoka bendraut / o gal atvirksciai sovieėt kulturininkai nori atsikratyt siuo asmeniu juk nesuprasi raso 1 o tikroveje ?????.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS