Kyšį paėmusiam buvusiam aplinkosaugininkui skirta beveik 15 tūkst. eurų bauda | Diena.lt

KYŠĮ PAĖMUSIAM BUVUSIAM APLINKOSAUGININKUI SKIRTA BEVEIK 15 TŪKST. EURŲ BAUDA

  • 5

Kauno apygardos teismas antradienį kaltu dėl kyšininkavimo pripažino buvusį  Druskininkų aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiąjį specialistą Žydrūną Navicką ir skyrė jam 14,8 tūkst. eurų baudą.

Kaip pranešė Kauno apygardos prokuratūra, Ž. Navickui taip pat buvo atimta teisė ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje. 

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Ž. Navickas provokavo duoti kyšį ir jo reikalavo iš privataus juridinio asmens vadovo, žadėdamas padėti išvengti atsakomybės už tai, kad pastarasis išvežė ir išpylė ant žemės grunto neišrūšiuotas mišrias statybines atliekas.

Anksčiau teisėsauga skelbė, jog buvo išpiltas maždaug vienas sunkvežimis nepavojingų atliekų.

Buvęs aplinkos apsaugos vyriausiasis specialistas, prokuratūros duomenimis, kaip kyšio pareikalavo didesnės nei 2,5 tūkst. eurų vertės įrankio – statybinio lazerio. Vėliau, įmonės vadovui atsisakius tokį prietaisą nupirkti, Ž. Navickas pareikalavo 2 tūkst. eurų kyšio ir dalį šio kyšio – 1,5 tūkst. eurų – priėmė.

Šiemet vasarį pradėtą ikiteisminį tyrimą kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, o tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnai.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

na

jeigu už vieną kyšį gavo beveik 15 tūkst., tai gal neapsimokėjo imti kyšio, bet jeigu kyšių ėmimas yra sistema, tai 15 tūkt. bauda greitai atsipirks

Anonimas

O kodėl ne baudžiama atsokomybė ir metimas iš darbo gal jis jau ne viena kartą paėmęs ir po daug kad jam i tą 15000 nusispjauti.

Anonimas

Jis turetu sedeti kad butu kitems pavizdis o dabar jis ta bauda sumokejo o paskui padla atsiims tuos pinigus kisiu o taip ir klesti Lietuvoi KISININKAVIMO NEBAUDZIAMUMAI GEDA!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS