Kyšius medikams davę pacientai pripažinti kaltais | Diena.lt

KYŠIUS MEDIKAMS DAVĘ PACIENTAI PRIPAŽINTI KALTAIS

  • 5

Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmai paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį dviem vyrams, davusiems kyšius slaugytojai. Vienas jų pripažintas kaltu ir dėl gydytojo papirkimo, skelbia prokuratūra.

Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Andrej Mirnyj. Tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai.

Išnagrinėjęs bylą teismas konstatavo, kad 2022 metų gegužę Šiaulių rajono gyventojas davė nenustatytos vertės kyšį Šiaulių rajono pirminės sveikatos priežiūros centro bendrosios praktikos slaugytojai už medicininių dokumentų pildymą. Tų pačių metų birželį kitas kaltinamasis davė kyšį to paties centro šeimos gydytojui ir tai pačiai bendrosios praktikos slaugytojai už vairuotojo pažymėjimo išdavimui ar pratęsimui reikalingų veiksmų atlikimą.

Už papirkimą šiauliečiams teismas skyrė baudas. Abiem teks sumokėti po 750 eurų.

Ši baudžiamoji byla atskirta iš didelės apimties bylos, kurioje praėjusių metų rugsėjį teismo kaltais pripažinti minėta slaugytoja ir gydytojas. Baudžiamoji byla baigta priėmus teismo baudžiamąjį įsakymą. Slaugytojai paskirta 7 tūkst. 350 eurų, o gydytojui – 3 tūkst. eurų baudos.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Henrikas

Nera tu kysiu jau. Uzmirskit. Tas sovietinis reliktas jau laabai retas. Liko tik vyresniu pacientu samoneje ir prisiminimuose. O vat arbatpinigiai restoranuose klesti. Tai ne tik pageidautina, bet net privaloma. Ir pavadinta kitaip - ne kysiu, ir imama nesislepiant. Nemenkos sumos, o visi apsineta, kad tai ne problema.

Egis

Žmonės medikam davė duoda ir duos, kada sprendžiami gyvybės ir mirties klausimas ,institucijos tegul gaudo tuos kurie vagia stambias sumas ,milijonus ir lieka nenubausti ,sutvarkysime korumpuota teisės sistemą jei dar nevisi tapo vagimis.

Cioce

o Šiliauskui davęs kyšį išteisintas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS