Lietuviškomis banderolėmis nepaženklintos cigaretės šiaulietį atvedė į teismą | Diena.lt

LIETUVIŠKOMIS BANDEROLĖMIS NEPAŽENKLINTOS CIGARETĖS ŠIAULIETĮ ATVEDĖ Į TEISMĄ

  • 0

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu akcizais apmokestinamomis prekėmis kaltinamas 42-ejų metų šiaulietis K. P.

Jau ne vieną kartą už kitus nusikaltimus teistas vyras šį kartą buvo įtariamas garaže neteisėtai laikęs beveik 5 tūkstančius pakelių cigarečių.

Šių metų pradžioje Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės pareigūnams gavus informacijos apie galimai didelį kiekį laikomų akcizais apmokestinamų cigarečių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos banderolėmis, buvo tikrinamas garažų masyvas Šiauliuose. Privažiavus prie vieno iš garažų pastebėtas galimas kaltinamojo automobilis. Šalia jo – ir automobilio vairuotojas. Minėto garažo durys buvo atrakintos, praviros, o viduje matėsi kartoninės dėžės. Pareigūnams patikrinus dėžes, jose rasta 4500 pakelių cigarečių „NZ Black“, „NZ Gold“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis, 10 pakelių „Route 66“ be banderolių.

Vyras buvo sulaikytas pareigūnų. Tyrimo metu nustatyta, kad cigarečių vertė siekia daugiau nei 14 tūkstančių eurų. Kaltinamasis, duodamas parodymus, kratėsi atsakomybės ir teigė, kad garaže rastos cigaretės yra ne jo, o kito vyro – garažo nuomininko.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis numato baudą arba laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS