Lietuvoje lenkai įkliūna dėl vairuotojo teisių klastočių | Diena.lt

LIETUVOJE LENKAI ĮKLIŪNA DĖL VAIRUOTOJO TEISIŲ KLASTOČIŲ

  • 0

Pasieniečiai sulaikė mikroautobusą į Lietuvą vairavusį Lenkijos pilietį, patikros metu pateikusį suklastotą vairuotojo pažymėjimą. Tai buvo jau antras lenkas, šią savaitę su suklastotu vairuotojo pažymėjimu įkliuvęs Kalvarijos pasieniečiams.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė mikroautobusą „Renault Master“, pažymėtą lenkiškais valstybiniais registracijos numeriais. Juo per Lietuvą į Estiją gabentas medikamentų krovinys.

Kontrolės metu automobilio vairuotojas, 43-ejų metų Lenkijos pilietis, pasieniečiams ištiesė tvarkingus asmens dokumentus. Pareigūnams įtarimų sukėlė lenkiškas vairuotojo pažymėjimas. Netrukus išsiaiškinta, kad tai – visiška klastotė.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Lenką pasieniečiai uždarė į areštinę.

Mikroautobusas su legaliai gabentu kroviniu perduoti kartu vykusiam kitam lenkui, kuris turėjo teisę vairuoti tokios kategorijos transporto priemonę. Šis sėdo prie „Renault Master" varo ir tęsė kelionę.

Dieną prieš tai, pirmadienį, Kalvarijos pasieniečiai toje pačioje vietoje sulaikė ką tik iš Lenkijos automobiliu „Audi A7“ įvažiavusį 31-erių šios šalies pilietį, kuris taip pat turėjo suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą

GALERIJA

  • Lietuvoje lenkai įkliūna dėl vairuotojo teisių klastočių
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS