Lombardo apiplėšimas demaskavo ir daugiau įtariamųjų padarytų nusikalstamų veikų | Diena.lt

LOMBARDO APIPLĖŠIMAS DEMASKAVO IR DAUGIAU ĮTARIAMŲJŲ PADARYTŲ NUSIKALSTAMŲ VEIKŲ

  • 0

Šiaulių apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroru baigė ikiteisminį tyrimą dėl metų pradžioje Šiauliuose įvykdyto lombardo plėšimo, trijų vagysčių, netikrų pinigų realizavimo, neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis bei neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti teismui, ketvirtadienį pranešė Šiaulių apskrities policija.

Informacija apie lombardo apiplėšimą policijos pareigūnus pasiekė sausio 16-osios vakare. Į Tilžės gatvėje esantį lombardą pro duris įslinkęs ir prie čia dirbusios moters priėjęs kaukėtas vaikinas, į galvą įrėmė šaunamąjį ginklą ir pareikalavo iš kasos aparato ištraukti pinigus. Jis pagrobė 4,8 tūkst. eurų.

Tuo metu lombarde pasirodė dar vienas kaukėtas vyras. Išdaužęs vitrinas, jis pagrobė 43 auksinius juvelyrinius dirbinius ir 12 mobiliųjų telefonų. Jų bendra vertė siekė beveik 10 tūkst. eurų. Po įsibrovėlių pasišalinimo lombardo darbuotoja nedelsdama susisiekė su Bendruoju pagalbos centru ir pranešė apie nusikaltimą.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus tyrėjai, operatyviai pradėję plėšikų paiešką po nusikaltimo vietos mikrorajoną, po valandos viename Vytauto gatvės namo kieme sulaikė du įtarimą sukėlusius asmenis, sėdinčius automobilyje.

Automobilyje buvo rasta didžioji dalis iš lombardo pavogtų daiktų ir dujinis revolveris. Atliekant už įvairius nusikaltimus ne kartą teisto 29 metų sulaikytojo apžiūrą, striukės kišenėse buvo rastas polietileninis maišelis su, įtariama, narkotine medžiaga – marihuana, maišelis su galimai kokaino milteliais ir du maišeliai su tabletėmis, taip pat galimai priklausančiomis narkotinių medžiagų kategorijai. Kvaišalų dar buvo rasta ir per kratą šio vyro gyvenamojoje vietoje.

Kaip pranešė policija, per tyrimą ėmė aiškėti, kad lombardo plėšime galėjo dalyvauti dar vienas vaikinas – pastaruoju metu Šiauliuose gyvenęs 19-metis mažeikiškis. Tačiau jo surasti nei gyvenamojoje vietoje, nei kur nors kitur Šiauliuose nepavyko. Po savaitę trukusios paieškos, sausio 24-ąją, vaikinas buvo sulaikytas Radviliškyje. Paaiškėjo, kad jis ne tik plėšime dalyvavo, bet dar yra padaręs ir daugiau nusikalstamų veikų.

Sausio 13 dieną, apie 17 val., šis vaikinas, užsukęs į vieno Šiaulių prekybos centro parduotuvę, pareiškė norą pirkti mobilųjį telefoną „Xaiomi Redmi 10C“. Atsiskaitydamas pardavėjai jis padavė dvi 100 eurų kupiūras. Kai pardavėja pastebėjo, kad kupiūros yra netikros, vaikinas pasičiupo telefoną ir skubiai pasišalino.

Po pusvalandžio jaunuolis jau buvo Tilžės gatvėje esančiame lombarde. Čia elgėsi analogiškai kaip ir parduotuvėje – išsirinko mobilųjį telefoną, tik šįkart „Samsung A53“, darbuotojai pateikė dvi šimtines netikrų eurų ir paspruko.

Kitos dienos ryte jis sugrįžo į tą patį lombardą ir pareiškė norą užstatyti mobilųjį telefoną „Xaiomi Redmi 10C” – tą patį, kurį išvakarėse buvo pavogęs iš prekybos centro parduotuvės.

Lombardo direktorius, išvydęs jaunuolį, kuris išvakarėse juos apvogė, įtariamąjį sulaikė ir perdavė policijos pareigūnams.

Taip pat minėtas vaikinas įtariamas dar ir cigarečių vagyste iš vienos Šiaulių parduotuvės.

Atsiskaitydamas už bloką rūkalų, jis pridėjo kortelę prie banko kortelių skaitytuvo, o šiam parodžius, kad lėšų nepakanka, su rūkalais iš parduotuvės pabėgo.

Dėl minėtų vagysčių ir netikrų pinigų realizavimo buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai, jaunuolis suimtas nebuvo, jam buvo skirtos su laisvės atėmimu nesusijusios kardomosios priemonės.

Tad sausio 16-ąją jis vėl grįžo į tą patį lombardą, tik jau su bendrininku ir įvykdė plėšimą, po kurio jam pavyko pasprukti ir savaitę slapstytis nuo teisėsaugos. Abu įtariamieji nusikalstamas veikas įvykdė galimai apsvaigę nuo narkotinių medžiagų.

Po plėšimo jie buvo suimti ir teismo nuosprendžio laukia, iki šiol sėdėdami už grotų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS