M. Balčiūnas: bylos perdavimą teismui vertinu kaip savo pirmą pergalę | Diena.lt

M. BALČIŪNAS: BYLOS PERDAVIMĄ TEISMUI VERTINU KAIP SAVO PIRMĄ PERGALĘ

  • 2

Su pasirengimu Lietuvoje vykusiam Europos vyrų krepšinio čempionatui susijusios bylos perdavimą teismui joje kaltinamas buvęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas sako vertinantis kaip savo pirmą pergalę.

„Aš tai vertinu kaip pirmą mano pergalę, nes mes seniai bandėm priverst prokurorus atiduot tą bylą į teismą, nes matom, kad dialogas su prokurorais yra beprasmis, nes nuostatai absoliučiai vienpusiški, nors net įstatymai įpareigoja rinkti ir teisinančius, ir kaltinančius duomenis. Tai, kad byla keliauja į teismą, jau mums yra gera naujiena, tik ar jiems pavyks atiduoti į teismą, didelis klausimas, ir ar teismas priims“, – BNS ketvirtadienį sakė M.Balčiūnas.

Šiaulių apygardos prokuratūra antradienį Panevėžio apygardos teismui perdavė rezonansinę baudžiamąją bylą, kurioje įvairių nusikaltimų padarymu kaltinamas vienas juridinis asmuo – Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir aštuoni fiziniai asmenys, tarp kurių – buvęs Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius.

Prokuratūros duomenimis, tyrimo metu surinkti duomenys leidžia įtarti, kad LKF generalinis sekretorius M.Balčiūnas susitarė su federacijos vyr. finansininke ir vykdomąja direktore, kad LKF vardu būtų surašyti tikrovės neatitinkantys darbų atlikimo – perdavimo aktai bei kiti į oficialią apskaitą įtraukti suklastoti finansiniai dokumentai bei sąskaitos apie neva Panevėžio savivaldybei LKF suteiktas paslaugas.

„Jei perduos į teismą – tvarkoj, ramiai su teisėjais išsiaiškinsime visą tiesą. Tai absoliutus mano laimėjimas, nes pasimatys visi prokurorų veiksmai. Iki šiol aš buvau apkrautas įvairiais užstatais, pasižadėjimais nekalbėti ir panašiai. Visas tas šešėlis, kurį bandė konstruoti būtent Panevėžio prokurorai, paneigiami vienu vieninteliu lapu, kur yra sprendimai surašyti, kur kas kam pinigų davė. Panevėžio savivaldybė nei vieno lito papildomo nedavė be tų pinigų, kurie buvo krepšinio čempionato organizavimui, tai iš kur prokurorams kyla klausimų, kad davė viešbučio rekonstrukcijai?“ – prokurorų kaltinimus komentavo M.Balčiūnas.

„Tai, kas susiję su kaltinimais, jie visiškai paprastai paneigiami ir nematau tame jokios problemos. (...) Tai jau trečias kartas, kai bandoma atiduoti (teismui), man tai jokia naujiena, bet tai dar nereiškia, kad teismas priims, nes ten daug netikslumų ir nereikia skubėti galutinai reziumuoti, kad byla užbaigta“, – sakė buvęs federacijos vadovas.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, duomenimis, Panevėžio miesto savivaldybės lėšos galėjo būti apgaule bei klastojant dokumentus užvaldytos LKF naudai ir vėliau panaudotos bendrovės „Via Unica“ viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai.

Kaip įtariama, siekdami savo tikslų kaltinamieji įtikino Panevėžio miesto tarybą pakeisti sprendimą dėl biudžeto lėšų paskirstymo, numatant naują programą, kurios įgyvendinimui reikėtų pirkti LKF paslaugas.

Priimant šį sprendimą buvo manoma, kad šios lėšos bus panaudotos įgyvendinant naują Europos vyrų krepšinio čempionato populiarinimo Panevėžyje programą, pagal kurią Panevėžyje penkerius metus turėjo vykti įvairios krepšinio rungtynės, stovyklos, seminarai, kiti renginiai. Pristatant šią programą buvo tikinama, kad Panevėžio miestas visą šį laikotarpį turės naudos, nors iš tikrųjų už šiuos pinigus norėta rekonstruoti minėtą viešbutį.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad iš viso kaltinamieji tokiu būdu LKF naudai užvaldė 2,375 mln. litų (687,847 tūkst. eurų), iš kurių  daugiau nei 80 procentų buvo panaudota viešbučio rekonstrukcijai.

Šioje didelės apimties byloje tarnybos pareigų neatlikimu kaltinami Panevėžio miesto savivaldybės darbuotojai: buvęs miesto meras Vitalijus Satkevičius ir jo padėjėjas Darius Simėnas, taip pat Kūno kultūros ir sporto centro direktorius bei savivaldybės administracijos Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėjas.

Pareigūnų surinkti duomenys taip pat leidžia įtarti, kad įmonės, kuriai priklauso minėtas viešbutis, direktorė Dalia Kuklierienė galimai papirko LKF generalinį sekretorių, todėl jai pateikti kaltinamai dėl papirkimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Arnas

Autoriui. Rašote:„Priimant šį sprendimą buvo manoma, kad šios lėšos bus panaudotos įgyvendinant naują Europos vyrų krepšinio čempionato populiarinimo Panevėžyje programą, pagal kurią Panevėžyje penkerius metus turėjo vykti įvairios krepšinio rungtynės, stovyklos, seminarai, kiti renginiai". NONSENSAS.1. 5 METŲ PROGRAMA BUVO KREPŠINIO POPULIARINIMMO, NE VIEN ČEMPIONATO (KUR PO JOS ĮVYKDYMO DINGO VISOS SVARBIAUSIOS TARPTAUTINĖS VARŽYBOS, TURNYRAI?)2. PROGRAMA VYKO, O NE BUVO MANOMA, KAD VYKS. Patarčiau nepainioti norimo su esamu, jei esate žurnalistas. Nekurkite skandaliuko ten, kur jo nėra. Užtenka STT kontoros ir prokuratūros.

Kuo toliau tuo graziau

„Jei perduos į teismą – tvarkoj, ramiai su teisėjais išsiaiškinsime visą tiesą. Nu va kaip paprasta,tik,kad greiciau pas tuos teisejus papultu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS