Teisme – kruvinos nakties Vilniuje byla: įtariamą trijų žmonių žudiką už grotų siųs antrąsyk? | Diena.lt

TEISME – KRUVINOS NAKTIES VILNIUJE BYLA: ĮTARIAMĄ TRIJŲ ŽMONIŲ ŽUDIKĄ UŽ GROTŲ SIŲS ANTRĄSYK?

  • 0

Mečislavas Olechnovičius niekada nepripažino kaltės. Tardamas paskutinį žodį jis tikino nieko nepadaręs. Tai jis kartoja kone šešerius metus. Antrą kartą teisiamas vyras tikina, kad per išgertuves bute Parko gatvėje buvo užpultas, sumuštas ir apiplėštas. Jo piniginė rasta šiukšlių dėžėje, pasakojama LNK reportaže.

Kraupus nusikaltimas įvykdytas 2016-aisiais. Kai atvyko policija, virtuvėje ant grindų rastas 33-ejų vyro kūnas. Kita auka – 42-ejų vyras, nudurtas neįgaliojo vežimėlyje. Dar vienam vyrui buvo sužalotas kaklas. Būtent šio asmens parodymai nulėmė, kad dviguba žmogžudyste buvo apkaltintas M. Olechnovičius, bet pastarasis tikino, kad buvo apsvaigintas smūgiu į galvą, o kai atgavo sąmonę – virtuvėje pamatė du negyvėlius.

Pirmą kartą nagrinėdamas bylą teismas tokia versija nepatikėjo. M. Olechnovičius buvo nuteistas kalėti aštuoniolikai metų, bet šis nuosprendis buvo apskųstas Aukščiausiajam teismui. Šis nurodė nedelsiant paleisti nuteistąjį. Išnagrinėjęs bylos medžiagą Aukščiausiasis teismas suabejojo, ar M. Olechnovičius nuteistas teisingai. Teisėjai nusprendė, kad tiriant bylą neišaiškinta daugybė svarbių aplinkybių, nuosprendyje nurodyti prieštaringi vertinimai, todėl verdiktas neatitinka reikalavimų ir bylą reikia nagrinėti iš naujo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kad tiriant bylą neišvengta trūkumų, pripažino ir prokurorė. Pavyzdžiui, tyrėja, pildydama nusikaltimo vietos apžiūros protokolą, pamiršo įrašyti peilį, kuris rastas vieno iš nužudytų vyrų rankoje. Vis dėlto prokurorė teigia, kad pakartotinai išnagrinėjus bylą naujų esminių aplinkybių nepaaiškėjo, todėl siūlo grąžinti M. Olechnovičių už grotų aštuoniolikai metų.

Naujas Apeliacinio teismo verdiktas paaiškės po savaitės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS