Mamas nuteisė už neteisėtą pašalpų gavimą | Diena.lt

MAMAS NUTEISĖ UŽ NETEISĖTĄ PAŠALPŲ GAVIMĄ

Teismas skyrė įkalinimo bausmes dviem motinystės pašalpų aferos organizatoriams. Jie, kartu su aštuoniomis motinomis ir vienu tėvu, pasididinę motinystės išmokas iš „Sodros“ pasisavino beveik 200 tūkst. litų.

Pašalpas gavę tėvai įkalinimo išvengė.

Klastodama dokumentus ir apgaulingai tvarkydama buhalterinę apskaitą grupuotė iš „Sodros“ motinystės pašalpoms iš viso mėgino pasisavinti beveik 700 tūkstančių litų.

Kai apgaulę pastebėjo teisėsaugininkai, iš valstybės grupuotė jau buvo gavusi 200 tūkst. litų motinystės ir tėvystės išmokų.

Teismas nusprendė aferos organizatoriams skirti laisvės atėmimo bausmes. Žmones įdarbinusios įmonės vadovė pataisos namuose turės praleisti dvejus metus ir šešis mėnesius, o kitos įmonės vadovas – metus ir šešis mėnesius. Be to, nuteistieji pasisavintas lėšas privalės grąžinti.

„Ji pagimdė vaiką, ji gavo visas išmokas. Ar tai sukčiavimas? Ar tai nusikaltimas? Viena iš tokių mamų šiandien nuosprendžiu yra nuteista. Tai teisingumas? Tai neteisingumas“, – tvirtina advokatas Valdas Bliujus.

Pašalpas gavusioms motinoms ir tėvui skirtos laisvės apribojimo bausmės – nuo 6 mėnesių iki dvejų metų.

Fiktyviose darbo sutartyse buvo žadama už keturių valandų darbą mokėti didesnius nei 7 tūkstančių litų atlyginimus.

Išaiškinta, kad daugiausia Naujojoje Vilnioje gyvenančios moterys į organizatorės pinkles pakliūdavo grožio salonuose, gydymo įstaigose ar iš pažįstamų sužinojusios apie galimybę neteisėtai pasididinti motinystės pašalpas.

Gairės: motinos, pašalpos, afera
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Pasidarytų

Valstybė tvarką vieną kartą - nemokėtų visai jokių pašalpų, iš karto viskas atsistotų į savo vietas. Nebūtų nei alkoholikių, kurios vien dėl pašalpų vaikus gimdo, nebūtų nei sukčiavimų. Vaiką gimdyti ir auginti yra šventas reikalas dviejų mylinčių vienas kitą žmonių, o ne valkatų "biznis" arba kitaip - pragyvenimo šaltinis. Mes savo vaikus užauginim, negaudamos nė cento...

10copy

Mano draugai ir pazistami ne balsuos uz Venckiene.

vita

kokios neteisetos ismokos?Kodel sodra nesidomi,kai jai pervedami mokesciai nuo algos,juk nuo to ir motynistes ismokos dydis priklauso.Darbdavio valia moketi 7000lt ar 800lt alga.Vienur pagalbinis darb.alga1100lt,o specialisto-800-900lt,na ir ka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS