Marijampolėje pradėtas tyrimas dėl maisto vagystės iš globos namų | Diena.lt

MARIJAMPOLĖJE PRADĖTAS TYRIMAS DĖL MAISTO VAGYSTĖS IŠ GLOBOS NAMŲ

  • 1

Marijampolės prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimos maisto vagystės iš socialinės globos namų.

Kaip nurodoma penktadienį išplatintame pranešime, jie taip pat panaikino Vilkaviškio rajono policijos komisariato (PK) nutarimą atsisakyti pradėti tokį tyrimą.

Sausio 19-ąją Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Marijampolės departamentas Vilkaviškio rajone esančiuose socialinės globos namuose atliko patikrinimą pagal gautą skundą dėl galimai vagiamų maisto produktų.

Jo metu pareigūnai įstaigos skydinėje rado daugiau nei 320 kilogramų įvairiausių maisto produktų. Dėl šios priežasties jie prašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl vagystės.

Sausio 31-ąją Vilkaviškio policija atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, nes apklaustas socialinių namų direktorius nurodė, jog atlikęs vidinį patikrinimą nustatė, jog maisto produktai nebuvo vagiami, o tik netinkamai sandėliuojami.

Marijampolės apylinkės prokuratūra šį nutarimą panaikino kaip nepagrįstą. Anot jos, neatlikus jokių tyrimų veiksmų, o tik apklausus galimai suinteresuotą asmenį, neišsireikalavus visų reikalingų dokumentų, neapklausus asmenų, galinčių turėti reikšmingos informacijos, bei neatlikus visų kitų reikalingų ikiteisminio tyrimo proceso veiksmų, negalima spręsti klausimo, ar asmenų veiksmuose nėra nusikalstamos veikos požymių.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl pasikėsinimo sukčiauti, vagystės bei dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Daiva

Vagystės iš vaikų namų- skriausti, vaikus, kurie ir taip gyvenimo nuskriausti- manyčiau didelis nusikaltimas. Ir jeigu gautas toks signalas, vadinasi tai vyksta. Reikia tik kaip reikiant pakratyti išeinančių darbuotojų krepšius ir jų mašinas. Galų gale , jau ir kvailam aišku,kad skydinėje niekas maisto produktų nelaiko. Ar ant tiek naivūs gali būti maisto veterinarinės tarnybos specialistai ?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS