Marijampolės pataisos namų pareigūnės įtariamos piktnaudžiavimu tarnyba | Diena.lt

MARIJAMPOLĖS PATAISOS NAMŲ PAREIGŪNĖS ĮTARIAMOS PIKTNAUDŽIAVIMU TARNYBA

  • 0

Įtariama, kad dvi Marijampolės pataisos pareigūnės galėjo leisti laisvės atėmimo bausmę atliekantiems nuteistiesiems naudotis įstatymu apribotomis teisėmis, taip pat įsigyti ir turėti draudžiamų daiktų.

Kalėjimų departamentas ketvirtadienį pranešė, kad galimą nusikalstamą veiką atskleidė Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai.

Įtariama, kad dvi Marijampolės pataisos namų Saugumo valdymo skyriaus pareigūnės, dirbusios Kybartų sektoriuje, palaikė neteisėtus ryšius su nuteistaisiais.

Trečiadienį Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai atliko kratas šių pareigūnių namuose ir automobiliuose. Jų metu rasta ir paimta mobiliojo ryšio telefonų, kitų techninių priemonių ir, kaip įtariama, psichiką veikiančios medžiagos.

Dėl pareigūnių galbūt padarytos nusikalstamos veikos Kriminalinės žvalgybos valdyboje pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl piktnaudžiavimo, pareigūnės apklaustos kaip įtariamosios.

Jei bus įrodyta kaltė, pareigūnėms gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.

Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūra.

„Kalėjimų departamento vadovybė akcentuoja, kad bausmių vykdymo sistemos darbuotojams keliami aukšti elgesio standartai, į kiekvieną atvejį dėl netinkamo pareigų atlikimo bus reaguojama principingai“, – rašoma pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS