Mažametį vieną namuose palikusiai kupiškėnei skirtas laisvės apribojimas metams | Diena.lt

MAŽAMETĮ VIENĄ NAMUOSE PALIKUSIAI KUPIŠKĖNEI SKIRTAS LAISVĖS APRIBOJIMAS METAMS

  • 0

Beveik dviem paroms mažametį vieną namuose palikusi Kupiškio gyventoja teismo nubausta metų laisvės apribojimo bausme, ji taip pat turės dalyvauti elgesio pataisos programoje, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų ir naktimis neišeiti iš namų, penktadienį pranešė prokuratūra.

Šių metų gegužę socialinė darbuotoja bute Kupiškyje rado vieną užrakintą dvejų metų berniuką. Mažylis buvo sušalęs, ištroškęs ir alkanas, tačiau rimtesnės medikų pagalbos jam neprireikė.

Netrukus policijos pareigūnai rado ir į namus parvežė vaiko motiną, jai nustatytas 0,6 promilės girtumas. Nustatyta, kad mažametis be priežiūros bute praleido beveik dvi paras.

Prokuratūros duomenimis, moteris savo kaltę pripažino, nuoširdžiai gailėjosi. Pasak jos, vaiką paliko vieną namuose, nes norėjo praleisti laiką su draugais.

Motinai ir jos vaikams (moteris augina vyresnę mergaitę) organizuota laikinoji priežiūra pagalbos šeimai centre, kur jiems teikiama kompleksinė specialistų pagalba.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities Kriminalinės policijos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Valdemera Chodorcevičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS