Medininkuose nelegalai reikalavo laisvės: mėtė į pareigūnus maistą, vertė tvorą, rėkė | Diena.lt

MEDININKUOSE NELEGALAI REIKALAVO LAISVĖS: MĖTĖ Į PAREIGŪNUS MAISTĄ, VERTĖ TVORĄ, RĖKĖ

  • 4

Užsieniečių registracijos centre (URC) Medininkuose migrantai trečiadienį kėlė neramumus, panaudotos ašarinės dujos, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Jos teigimu, neramumai kilo naktį moterį sektoriuje, kai dalis migrančių iš Afrikos pradėjo būriuotis ir rėkdamos reikalauti laisvės.

Anot pasieniečių, jos taip pat mėtė į pareigūnus maistą, išvertė kelis segmentus sektorius skiriančios tvoros ir, nepaisydamos perspėjimų, pateko į vyrų sektoriaus teritoriją.

Čia prie moterų prisijungė apie 80 vyrų. Grupė migrantų triukšmavo iki ryto, reikalavo laisvės, nepakluso pasieniečių reikalavimams.

„Dalis agresyviausiųjų bandė išversti teritorijos vartus, rėkė visi kartu pasišalinsiantys iš centro, priešinosi pareigūnam“, – rašoma pranešime.

VSAT teigimu, siekiant išvengti bandymų pabėgti, prieš įžūliausius asmenis panaudotos ašarinės dujos, taip pat pasitelktos papildomos pareigūnų pajėgos.

Dalis agresyviausiųjų bandė išversti teritorijos vartus, rėkė visi kartu pasišalinsiantys iš centro, priešinosi pareigūnam.

Pasieniečiai sulaikė šešis jiems pasipriešinusius ir nurodymų nevykdžiusius agresyviausius afrikiečius vyrus bei aštuonias taip pat pasipriešinusias bei, turimais duomenimis, neramumus organizavusias afrikietes moteris.

Anot VSAT, likusieji užsieniečiai grįžo į savo gyvenamąsias patalpas.

Pasieniečiai tikina, kad incidento metu niekas nenukentėjo ir medicinos pagalbos neprireikė, nors, situacijai stabilizuojantis, dvi afrikietės pasieniečių akivaizdoje bandė apsimesti nualpusiomis.

„Iškviesti greitosios pagalbos medikai konstatavo, kad migrantės akivaizdžiai simuliuoja ir jokių sveikatos sutrikimų neturi“, – teigia VSAT.

Pasak pasieniečių, minėti 14 migrantų buvo perkelti į kitus VSAT objektus. Planuojama kreiptis į teismą, kad šie migrantai būtų sulaikyti ir netektų teisės judėti URC teritorijoje.

Apie Medininkuose prie tvoros besibūriavusias kelias dešimtis migrančių pranešta ir pirmadienį. Tuomet joms nepaklusus pareigūnų reikalavimams buvo panaudotos ašarinės dujos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Visus tuos ekonominius parazitus vyti lauk, jau geriau tuos pinigus tikriems karo pabėgeliams skirti. Dabar ukrainiečius turime savo namuose priimti kai šitos kiaulės užima jų vietas.

Anonimas

Kas čia užslėpto??? Vykit von šitus brudus,nahauze lai varo kur akys veda. Kažkam turbūt nauda šiti bjaurybės. Tai po velnių ar valdžiai maža dar problemų??? Seniai,vaikai,žmonės pusiau alkani šiti šika į maistą,nu bla,bla...kur tai matyta. Priimkit ukrainiečius ,o brudus paleiskit na..

Pilietis

Kokiu tikslu laikom ,seriam situs tinginius ? Seniai laikas grusti antgal lukosenkai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS