Miško teršėją nustatė dėl atliekose rastų dokumentų: teks susimokėti nemenką baudą | Diena.lt

MIŠKO TERŠĖJĄ NUSTATĖ DĖL ATLIEKOSE RASTŲ DOKUMENTŲ: TEKS SUSIMOKĖTI NEMENKĄ BAUDĄ

  • 4

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Pakruojo aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, atlikę tyrimą dėl Joniškio rajone išmestų atliekų, nustatė miško teršėją iš atliekose rastų dokumentų. Taip pat paaiškėjo, kad pažeidėjas neteisėtai ardė automobilius. Už šiuos pažeidimus asmeniui skirta 1550 eurų bauda, sakoma AAD pranešime.

Aplinkosaugininkai, gavę pranešimą, kad Minčaičių karjero prieigose, Žagarės seniūnijos Joniškio rajone, yra išmestos automobilių ardymo atliekos, nuvyko į įvykio vietą.

Kadangi ši teritorija priklauso Žagarės regioniniam parkui, aplinkosaugos pareigūnai atliekas vietoje apžiūrėjo kartu su Žagarės regioninio parko direkcijos specialistu ir Žagarės seniūnijos seniūnu.

Nustatyta, kad miške rastos atliekos – išardytų transporto priemonių dalys. Daugiausiai apdailos dalys: durų apmušalai, plastikai, lubų apmušalai, sandarinimo gumos, žibintai, vairas, jungtukai, tuščios talpos, pakuotės ir kt. Bendras išmestų atliekų kiekis sudarė apie 3,76 kub. m.

Tarp atliekų aplinkosaugininkai rado dokumentus su tam tikrais duomenimis, pagal kuriuos pavyko identifikuoti ir surasti miško teršėją.

Nuvykus į Akmenės rajone gyvenančio pažeidėjo namus aplinkosaugininkai rado neteisėtai ardomus automobilius ir laikomas išardytų automobilių dalis. Aplinkosaugininkai atpažino ir dar vieną svarbią detalę – išardytų automobilių dalys buvo sudėtos į tokius pačius vienos įmonės logotipu pažymėtus maišus, kaip ir rastos miške.

Asmuo pripažino, kad išsiardė kelis savo automobilius ir išmetė atliekas nurodytoje vietoje. Išmestas atliekas asmuo buvo įpareigotas surinkti ir priduoti atliekų tvarkytojams.

„Už atliekų išmetimą regioninio parko teritorijoje asmeniui paskirta 1400 eurų bauda, kai atliekų tvarkytojui priduodant atliekas reikėjo sumokėti tik 18 eurų. Be to, pažeidėjui teks sumokėti 150 eurų už eksploatuoti netinkamų transporto priemonių ardymą neturint leidimo (...)“, – teigia Pakruojo aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnas Konstantinas Rezgys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

AnI nuomonė.

Kokių chamų Lietuvoje yra. Ir tai matosi iš ,,Facebook,, komentarų. Komentuoja ir taškosi purvais ant vyriausybės ir Dulkio ar kitu .Atrodo ,kad jie protingiausi. O juk tokie taip ir elgiasi. . Dar mažai baudos tokiems .

pastebėjimas

Yra įmonės , kurios teikia šiukšlių išvežimo paslaugas, reikalaukite sąskaitų ir saugokite jas, nes po pusės metų galite būti apkaltinti teršimu.

Senai

Reikia tokius padlas baust,ir baudos turi buti po 10 tukstanciu,tada praeis noras parazitams,tersti musu visu miskus..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS