Miško teršėjas apsižioplino: tarp šiukšlių paliko dokumentus su asmens duomenimis | Diena.lt

MIŠKO TERŠĖJAS APSIŽIOPLINO: TARP ŠIUKŠLIŲ PALIKO DOKUMENTUS SU ASMENS DUOMENIMIS

Aplinkosaugininkai, gavę pranešimą apie atliekų krūvas miške, atliko patikrinimą Varėnos rajone prie Vardaunios upelio.

Patikrinimo metu šiukšlių krūvose buvo rasti dokumentai, ant kurių buvo nurodyti asmens duomenys. Remiantis jais, atliekamas tolesnis tyrimas siekiant išsiaiškinti pažeidėją.

Už neteisėtą šiukšlinimą miške asmeniui gresia administracinė atsakomybė. Taip pat pažeidėjas privalo surinkti atliekas, perduoti teisėtam atliekų tvarkytojui ir aplinkosaugininkams pateikti jų pridavimą įrodančius dokumentus, primena Aplinkos apsaugos departamentas.

Aplinkosaugininkai įspėja, kad aplinkos užteršimas 1 kubinio metro ir didesniu nepavojingų atliekų kiekiu užtraukia baudą nuo 550 iki 1500 eurų.

„Miškų teršimas – opi problema. Dėl įkalčių stokos dažnai nepavyksta nustatyti teršėjo asmenybės. Tokiais atvejais atliekas tenka tvarkyti miškų savininkams asmeninėmis lėšomis. Šiuo konkrečiu atveju, kada buvo rasti dokumentai su asmens duomenimis, dedame visas pastangas, kad tyrimas būtų baigtas operatyviai ir pažeidėjui pritaikyta įstatymo numatyta atsakomybė“, – teigia Kauno miškų kontrolės skyriaus pareigūnas Antanas Krušniauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

senelis girinis

Baust be gailescio,nes tokie idiotai tik taip supras ,kad miskas tai ne savartynas.

nors užmušk,

nesuprantu. Kokio bieso vežti šiukšles į mišką kai už šiukšles mokame visi. Ir nuo mokesčio neišsisuka nei vienas. Bukaprotis nevala, dabar ne tik gėda, bet ir nuostoliai. O būtų kelis metus susimokėjęs už šiukšles.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS