Mįslingai mirus 19-metei, jos nužudymu kaltinamas sutuoktinis stos prieš teismą | Diena.lt

MĮSLINGAI MIRUS 19-METEI, JOS NUŽUDYMU KALTINAMAS SUTUOKTINIS STOS PRIEŠ TEISMĄ

  • 0

Šiaulių apygardos teismui perduota 19-metės sutuoktinės nužudymu kaltinamo mažeikiškio byla, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Kaip anksčiau skelbta, pernai rugpjūčio 4 dieną prie vieno iš Mažeikiuose esančių daugiabučių policijos pareigūnai rado pro langą iškritusią ir ant žemės gulinčią moterį. Ji nuo patirtų sužalojimų po kurio laiko ligoninėje mirė.

Šiaulių apskrities policijai pradėjus ikiteisminį tyrimą, aiškintasi, kaip moteris galėjo iškristi, nes policijos pareigūnams atvykus į įvykio vietą nebuvo matyti praviro lango.

Anot prokuratūros, paaiškėjo, kad įvykio dieną moters 21-erių sutuoktinis galėjo prieš ją smurtauti. Manoma, kad sumušta mergina, saugodamasi nuo smurtautojo, užlipo ant dešimtame aukšte esančio buto lauko palangės, o kaltinamasis tyčia uždarė ir užrakino šio lango užraktą, taip neleisdamas sutuoktinei patekti atgal į vidų.

Anksčiau dėl savavaldžiavimo teistam mažeikiškiui pateikti kaltinimai dėl nužudymo.

Baudžiamasis kodeksas numato tam, kas kankino ar itin žiauriai nužudė bejėgiškos būklės šeimos narį laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS