Muitininkai sulaikė 1,6 mln. vertės rūkalų kontrabandą | Diena.lt

MUITININKAI SULAIKĖ 1,6 MLN. VERTĖS RŪKALŲ KONTRABANDĄ

  • 2

Muitinės pareigūnai praėjusią savaitę sulaikė iš Baltarusijos atgabentą daugiau nei 1,6 milijono eurų vertės rūkalų kontrabandą, antradienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Liepos 3 dieną sulaikytą kontrabandą suskaičiavę pareigūnai nustatė kad medienos kroviniu buvo maskuota 1,66 mln. eurų vertės nelegalių cigarečių siunta.

Krovininis vilkikas „DAF“, vairuojamas Baltarusijos piliečio A. R., į Raigardo kelio postą atvažiavo iš Baltarusijos. Nors vairuotojas deklaravo į Lenkiją tranzitu per Lietuvą vežantis medžio drožlių plokštes, pareigūnai turėjo informacijos, kad vilkike gali būti slepiama kontrabanda.

Netrukus paaiškėjo, kad oficialiai gabentos plokštės užėmė mažą vilkiko puspriekabės dalį ir pakėlę šoninį tentą, muitinės pareigūnai išvydo, jog krovininė mašinos dalis pilna cigarečių dėžių.

Iš viso buvo rasta 504 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, „NZ Gold“ ir „Minsk“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Vairuotojas buvo sulaikytas, o Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vėliau Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu vyras buvo suimtas dviems mėnesiams, jam gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Muitinės kriminalistai pastebi, kad šiemet vis stambėja vienu vilkiku mėginami įvežti cigarečių kontrabandos kiekiai. Jei anksčiau kontrabandos gabentojams buvo įprasta vežti 100-200 dėžių rūkalų, tai dabar mėginama vienu vilkiku įvežti apie 1 tūkst. dėžių kontrabandos.

GALERIJA

  • Muitininkai sulaikė 1,6 mln. vertės rūkalų kontrabandą
  • Muitininkai sulaikė 1,6 mln. vertės rūkalų kontrabandą
  • Muitininkai sulaikė 1,6 mln. vertės rūkalų kontrabandą
Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vieni sulaiko

kiti pavagia biznis vyksta

veze ir ves

kol kainos bus tokios skirtingos,visu vezeju nepagauna,tik atejus i kauno turgus tuoj girdi siulyma,gal reikia cigareciu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS