Muitininkams įkliuvo automobilis, prikimštas nelegalių cigarečių | Diena.lt

MUITININKAMS ĮKLIUVO AUTOMOBILIS, PRIKIMŠTAS NELEGALIŲ CIGAREČIŲ

  • 0

Kauno teritorinės muitinės pareigūnams Kybartų kelio poste įkliuvo Lietuvos pilietis, bandęs iš Karaliaučiaus automobiliu atgabenti 3,5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Penktadienį apie 3 val. nakties į Kybartų kelio postą lengvuoju automobiliu „Volkswagen Passat“ atvyko A.V. Bandydamas suklaidinti muitinės pareigūnus, vyriškis žodžiu deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių, t. y. degalus automobilio kuro bake, 40 vienetų cigarečių ir pusę litro degtinės.

Tačiau, turėdami Muitinės kriminalinės tarnybos informacijos, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos neteisėtos prekės, muitininkai nutarė jauno vyriškio automobilį patikrinti detaliau ir nukreipė jį patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema.

Kaip pranešė Kauno teritorinė muitinė, pareigūnų įtarimai ir turima informacija pasitvirtino – vyriškio automobilis buvo paverstas automobiliu–slėptuve ir pilnas kontrabandinių rūkalų.

Automobilio durelių ertmėse, perdirbtame dujų balione ir kitose specialiai įrengtose slėptuvėse, siekiant išvengti muitinės kontrolės, buvo išslapstyti 3 tūkst. 530 pakelių, kuriuose buvo 70 tūkst. 600 vienetų cigarečių „Golden Gate“ be banderolių. Rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 9 tūkst. eurų.

Už rūkalų kontrabandą vyriškiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Jam gresia piniginė bauda, taip pat tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS