Sukrėtė istorija apie galimai mušamą mažametę ir kanibalę: įvardijo, kur dabar yra mergaitė | Diena.lt

SUKRĖTĖ ISTORIJA APIE GALIMAI MUŠAMĄ MAŽAMETĘ IR KANIBALĘ: ĮVARDIJO, KUR DABAR YRA MERGAITĖ

  • 21

Praėjusią savaitę visuomenė sunerimo dėl viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie galimą smurtą prieš Panevėžyje gyvenančią mažametę. Dar labiau pašiurpino tai, kad šioje istorijoje paminėta ir Šiaulių kanibale praminta moteris. Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistai bei policijos pareigūnai surado mergaitę ir jos šeimą. 

Knygų apžvalgininkė Nora Žaliūkė instagrame pasidalijo nerimą keliančia žinia – pasakojo apie prieš mažametę galimai naudotą smurtą. Kaip teigiama, mergaitė Panevėžyje gyvena tuose pačiuose namuose su dėl tyčinio bendraklasės nužudymo nuteista Viktorija Mikalauskaite (buvusia Lietuvninkaite).

„Sekėja vakar parašė, kad moteris su savo partnere augina dukrytę. Ir jos tą dukrytę muša. Aišku, galima sakyti, kad čia išsigalvojimas, norima padaryti linčo teismą, bet ne – sekėja atsiuntė ir garso įrašą, kur kūkčiodama mergaitė pasakoja, kaip ją muša, – pasakojo moteris. – Aš girdėjau tą mergaitę ir ji mini vardus.“

Nuomonės formuotoja neabejoja, kad ši istorija yra tiesa, nes garso įraše ne tik minimi mamos ir nuteistosios vardai, bet ir tikina, kad tokio amžiaus vaikas tokių baisumų negalėtų išsigalvoti.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovai portalui kauno.diena.lt patvirtino žinantys apie šį atvejį.

Sekėja atsiuntė ir garso įrašą, kur kūkčiodama mergaitė pasakoja, kaip ją muša.

„Praėjusią savaitę socialiniuose tinkluose pradėjo plisti nerimą kelianti  informacija apie situaciją Panevėžyje, kai mergaitė galimai patyrė smurtą nuo kartu su mama gyvenančios moters. Todėl kreipėmės į visuomenę, prašydami suteikti informacijos apie vaiko ar jo artimųjų buvimo vietą. Gavus šią informaciją nedelsiant reagavome kartu su policijos pareigūnais, vykome į šeimą, kalbėjomės su vaiku ir mama. Mergaitė šiuo metu yra saugioje aplinkoje, su jai artimais žmonėmis. Toliau vertinsime situaciją, mergaitei suteiksime visą reikiamą pagalbą“, – atsiųstame laiške teigė tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vedėja Alina Žilinaitė.

Daugiau detalių apie šį atvejį specialistė neatskleidė, tačiau teigė, kad tyrimą dėl galimo smurto toliau atlieka teisėsauga, vertinamos visos aplinkybės.

Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vedėja priminė, kad visais atvejais, kilus įtarimams, kad vaikas patiria smurtą ar tiesiog norint pasikonsultuoti su vaiko teisių gynėjais, žmonės kviečiami skambinti nemokamu tel. 8 800 10 800, taip pat galima rašyti žinutę interneto svetainėje vaikoteises.lrv.lt esančiame pokalbių laukelyje.

Pranešti apie vaiko teisių pažeidimą galima artimiausiame vaiko teisių apsaugos skyriuje, užpildant formą tarnybos interneto svetainėje arba skambinant bendruoju pagalbos numeriu 112.

Policija apie galimą smurto atvejį prieš mažametę pranešė paros įvykių suvestinėje. 

Penktadienį, rugsėjo 15 d., apie 16.43 val., policija gavo informaciją iš Panevėžio apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus, kad Panevėžyje nenustatytu laiku ir nenustatytoje vietoje 1993 metais gimusi moteris sukėlė fizinį skausmą 2015 metais gimusiai mažametei.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė mažamečiui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, arba kankino nukentėjusį asmenį, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Viešojoje erdvėje teigiama, kad V. Mikalauskaitė dirba kasininke viename iš Panevėžyje esančių prekybos tinklų.

Kaip skelbia portalas delfi.lt, V. Mikalauskaitė šiuo metu gyvena pakelės namuose. Lietuvos kalėjimų tarnybos direktoriaus nutarimu žudikės buvo perkeltos į atvirojo tipo bausmės atlikimo vietą. Už bendraklasės nužudymą 20 metų laisvės atėmimo bausmėmis nuteistos kanibalės jau yra pasikeitusios savo pavardes.

Kaip jau skelbta, šiaulietės V. Lietuvninkaitė ir V. Vaitiekaitytė 17-metę bendramokslę nužudė, į gabalus supjaustė ir kūną paslėpė 2011 metų liepos 14 dieną. Moksleivės savo auką įviliojo į iš anksto paspęstus spąstus, užpuolė ir itin žiauriai susidorojo – ne tik kūną supjaustė dalimis, bet į šaldiklį sudėjo daugiau kaip kilogramą kūno  ir net planavo tai išsikepti.

Dalies išniekintų palaikų pareigūnams nepavyko rasti.

Portalas kauno.diena.lt klausimus dėl nuteistosioms sušvelnintų bausmės sąlygų išsiuntė Lietuvos kalėjimų tarnybai. Gavę atsakymus publikaciją papildysime.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

>na

p x Tokiom tamsy palaukes su plyta i galva ir tiek žiniu. Tegu pačios dabar dreba giže

Tadas ukrainos laikrascio zurnalistui

Bet juk nesuvalge, eik grivinas atidirbinek.

na

baisios kanibalės kaip žmogėdros kokios ...taip žiauriai nužudė savo draugę, koks skausmas tėvams...kažin užsienyje ar būtų tokios paleistos o tame mieste kur abi grįžo koks siaubas žmonėms nežinia kas joms gali užplaukti..keista kai paleidžia tokias...kiek prisimenu savo gyvenimą nesu girdėjusi tokių baisenybių ..kažkoks iškrypimas baisus ..sukapojo dėjo dalis į šaldytuvą kitas kūno dalis panaikino ...po šiai dienai neaišku kur normaliai tėvai negalėjo net kūno dalių palaidoti...būtų gavę tokios iki gyvos galvos visuomenei būtų ramiau...sodint atgal į cypę nors abi pasikeitė pavardes, bet nepasikeis žmogžudžių veidelio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS