Nakvynės namų gyventojai – baimėje: su žirklėmis ir peiliais siautėjančios moters niekas nesutramdo? | Diena.lt

NAKVYNĖS NAMŲ GYVENTOJAI – BAIMĖJE: SU ŽIRKLĖMIS IR PEILIAIS SIAUTĖJANČIOS MOTERS NIEKAS NESUTRAMDO?

  • 5

Nakvynės namų durys – ne standartiškai medinės, o kažkas panašaus į metalą, bet peilio neatlaikė, kai viena nakvynės namų gyventoja bandė įsiprašyti pas kaimyną į svečius. Peilių dūrių net neskaičiuojama, pasakojama LNK reportaže.

„Stengiamės maksimaliai užtikrinti saugumą. Kartais pasitelkiame ir pareigūnus. Kartais, kol policija sureaguoja į iškvietimą ir atvažiuoja, per tas kelias minutes tikrai gali įvykti koks nors tragiškas įvykis“, – sakė Panevėžio nakvynės namų vedėja Neringa Ramaškienė.  

Kol nakvynės namų gyventoja – areštinėje, visiems ramu. Bet ji vėl grįš, nes gyventi neturi kur, o išpuoliai reguliariai kartojasi.

„Per pastaruosius du mėnesius, kai grįžo šis žmogus ir jam teikiamos paslaugos, policija kviesta apie dvidešimt kartų“, – teigė Panevėžio socialinių paslaugų centro direktorė Lina Kazokienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Šių dienų humaniškumas neleidžia žmogui gyventi gatvėje. Ir nesvarbu, kad dėl jo kiti priversti užsirakinėti kambariuose.

„Vieną kartą puolė mane su žirklėmis, paskutinį kartą – su peiliu“, – sakė nakvynės namų gyventojas Aurimas.

Vieną kartą puolė mane su žirklėmis, paskutinį kartą – su peiliu.

 

„Mes užsirakiname, kavojamės. Stengiamės jai nepasipainioti“, – atviravo kita pašnekovė.

Nakvynės namų gyventojai policijos apmokyti, kaip saugotis.

„Pareigūnai mus mokė, kad iš pradžių trauktis kuo toliau, jeigu yra galimybė, ir skambinti policijai“, – paaiškino Aurimas.

Prie šaltųjų ginklų priskiriamų peilių nakvynės namuose neatimsi, nes čia –ne kalėjimas.

„Jeigu koks nors incidentas, iškart kviečiame policiją ir greitąją, nes be policijos greitosios pagalbos medikai čia jau nebevažiuoja“, – sakė nakvynės namų budėtojas Juozas. 

Jauna moteris tampa agresyvi ir pavojinga išgėrusi, bet gydytis priklausomybės nesutinka. Priregistravus pas gydytojus, pabėga.

„Kas mūsų jėgoms, viską darome, visas priemones jau išbandėme. Šiandien neturime nei resursų, nei idėjų, kaip galime tą situaciją išspręsti“, – komentavo L. Kazokienė. 

Vadinasi, be moters sutikimo gydytis, jos būklė tik prastės, o visiems kitiems lieka melstis. Areštinė, kalėjimas, gatvė, nakvynės namai – uždaras moters gyvenimo ratas. Savivaldybė ir kitos tarnybos esą išsėmė visas teisines galias.

„Prokuroras gali inicijuoti priverstinį gydymą, tik reikia kreiptis į tesimą. Tiesiog šiuo metu reikia surinkti teismui reikalingus pateikti įrodymusi, kad tas žmogus vykdo nusikalstamas veikas ir kad jis nesupranta, ką daro“, – kalbėjo N. Ramaškienė.

Mieste žinoma moteris yra nusiaubusi ligoninės priimamąjį, greitosios automobilius, išdaužiusi savivaldybės, net teismo langus.

GALERIJA

  • Nakvynės namų gyventojai – baimėje: su žirklėmis ir peiliais siautėjančios moters niekas nesutramdo?
  • Nakvynės namų gyventojai – baimėje: su žirklėmis ir peiliais siautėjančios moters niekas nesutramdo?
  • Nakvynės namų gyventojai – baimėje: su žirklėmis ir peiliais siautėjančios moters niekas nesutramdo?
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pastabusis

O gal ji senovės Graikijos amazonių palikuonė.

as

jai durna tai reikia uzdaryt su grotomis ir bandyt gydyt....,

Vaida

Kažkokia nesąmonė, gyditis nesutinka, nes tai jos teisė. O su peiliu švaistytis galima nebaudžaimai. Kodė pavojingo visuomenei žmogaus negalima izoliuoti. Nejaugi tik nusikaltėlių interesai ginami?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS