Narkotikus iš Ispanijos siuntusiam vyrui gresia 10 metų nelaisvės | Diena.lt

NARKOTIKUS IŠ ISPANIJOS SIUNTUSIAM VYRUI GRESIA 10 METŲ NELAISVĖS

  • 0

Jaunuolis bus teisiamas dėl kontrabanda iš Ispanijos gabentų narkotikų.

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje trys jaunuoliai kaltinami neteisėtu disponavimu psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis. Vienam jų pareikšti kaltinimai ir dėl kontrabandos.

Kelmės rajono pareigūnai tyrimo metu nustatė, kad Ispanijoje pas tėvus uždarbiaujantis 20-ies metų kaltinamasis T. R., paragintas pažįstamo šiauliečio, nusprendė padėti į Lietuvą kontrabanda pargabenti 500 gr. kanapių.

Šių metų pradžioje įmonės savininkas 23-ejų metų D. M. laukė iš užsienio pargabenamų kanapių, kurias turėjo platinti ir iš to užsidirbti Lietuvoje.

T. R. nusprendė kanapes atgabenti į Lietuvą kartu su kitais siuntiniais, kurie įprastai siunčiami jo artimiesiems. Nusiuntęs juos savo tetai į vieną Šiaulių rajono gyvenvietę, jis paprašė giminaitės kelis siuntinyje esančius paketus perduoti atvyksiančiam draugui. Teta nieko nenutuokdama apie krepšyje laikytų paketų sudėtį, juos perdavė.

Praėjus kuriam laikui, D. M. pradėjo platinti pargabentas narkotines medžiagas. Už vieną gramą kanapių jis prašydavo 10 eurų. Pardavėjas kaupdavo vis didėjančią neteisėtai uždirbtų pinigų sumą.

Balandžio pradžioje į D. M. butą narkotikų įsigyti atėjus pirkėjui, pardavėjas buvo sučiuptas.

Atlikus kratą jo namuose, policininkai aptiko ne tik kanapių, bet ir elektronines svarstykles narkotikams sverti, taip pat 1 tūkst.700 eurų, įtariama, gautų iš prekybos narkotikais.

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat nustatyta, kad šiaulietis pardavė narkotikų 24-erių metų kelmiškiui A. D., pas kurį taip pat buvo rastos 73 amfetamino darinio tabletės. Ši psichotropinė medžiaga buvo rasta sustabdžius kaltinamojo A. D. automobilį kelyje Ryga-Šiauliai-Tauragė- Karaliaučius.

Neteisėtu disponavimu psichotropinėmis ar narkotinėmis medžiagomis kaltinamiems A. D. ir D. M. gresia laisvės atėmimas iki 8-erių metų. T. R., kuris kaltinamas dar ir kontrabanda, gresia laisvės atėmimas iki 10 metų. 

Baigus ikiteisminio tyrimo veiksmus, byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS