Neapdraustą vilkiką vairavęs kirgizas pasieniečiui siūlė 100 eurų kyšį | Diena.lt

NEAPDRAUSTĄ VILKIKĄ VAIRAVĘS KIRGIZAS PASIENIEČIUI SIŪLĖ 100 EURŲ KYŠĮ

  • 2

Vilkiką vairavęs kirgizas neturėjo šios transporto priemonės draudimo, todėl nusprendė duoti kyšį Medininkų punkte dirbusiam pasieniečiui.

Dėl to iš Medininkų užsienietis nukeliavo į areštinę.

Sekmadienio naktį Medininkų kontrolės punkte pasienietis tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvykstančio 34-erių Kirgizijos piliečio ir jo vairuoto vilkiko „Mercedes Benz Actros“ su puspriekabe „Fliegl” dokumentus. Ant vilkiko buvo vokiški numeriai, ant priekabos - lenkiški.

VSAT pareigūnas nustatė, kad vairuotojas neturi vilkiko privalomojo valdytojų civilinės atsakomybės draudimo. Pasienietis jį įspėjo, kad tai yra pažeidimas, už kurį kirgizas bus baudžiamas administracine tvarka. Kartu vairuotojas buvo informuotas, kad draudimą gali įsigyti Medininkų punkte dirbančiuose draudimo įstaigų filialuose.

Tuomet kirgizas dokumentus tikrinusiam pasieniečiui pasiūlė „susitarti“ ir išsitraukęs 100 eurų ėmė siūlyti kyšį. VSAT pareigūnas užsienietį įspėjo, kad už tokius veiksmus gresia baudžiamoji atsakomybė. Vairuotojas atsakė žinąs apie tai, bet plano papirkti pasienietį ir toliau neatsisakė. Tuomet kirgizas buvo sulaikytas.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Be to, už neapdrausto vilkiko vairavimą VSAT pareigūnai vyrą dar nubaudė administracine 25 eurų bauda.

Užsienietis uždarytas į areštinę, jam pareikšti įtarimai bei sprendžiama dėl kardomosios priemonės skyrimo. Abi transporto priemonės saugomos Medininkų punkte.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

APAKES

Vilkiko draudimas metams apie 5000 euru,o bauda 25?Cia ne kosmosas o tiesiog VISATA

Suskiai

Geros baudos uz tarptautinius pazeidimus. 25 eurai... Kosmaras.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS