Neblaivus vyras tą pačią dieną prie vairo sėdo du kartus: jo vilkike – nugertas degtinės buteliukas | Diena.lt

NEBLAIVUS VYRAS TĄ PAČIĄ DIENĄ PRIE VAIRO SĖDO DU KARTUS: JO VILKIKE – NUGERTAS DEGTINĖS BUTELIUKAS

  • 3

Per porą valandų tam pačiam vyrui buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl vairavimo išgėrus, pranešė Šiaulių apskrities policija.

Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnams birželio 13-ąją su prie vairo sėdusiu neblaiviu vyru teko susitikti net dukart tą pačią dieną. Abu kartus alkoholio matuoklis parodė vidutinį girtumą.

Pirmąkart pareigūnai su juo susitiko Radviliškio soduose, kai Stumbrų gatvėje buvę žmonės išgirdo stiprų garsą ir pastebėjo, jog sodo nameliuose dingo elektra. Netrukus paaiškėjo šio įvykio priežastis – ties Barsukų ir Stumbrų gatvių sankryža manevravusi sunkiasvorė transporto priemonė MAN su priekaba nuvertė elektros skydinę ir kliudė elektros stulpą. Vairuotojas aplinkiniams pasirodė neadekvatus. Pamatęs, kad vairuotojas šalinasi iš įvykio vietos, vienas iš ten buvusių vyrų šoko į savo automobilį ir nusekė iš paskos, telefonu palaikydamas ryšį su policijos pareigūnais ir nurodydamas jiems, kuria kryptimi važiuoja iš eismo įvykio pasišalinęs įtariamasis. Drąsus vyras nusprendė sunkiasvorės transporto priemonės vairuotojui užkirsti kelią. Nors jos vairuotojas bandė jį kelis kartus aplenkti, tačiau radviliškietis to padaryti neleido ir, savo automobiliu užkirtęs kelią, privertė bėglį sustoti. Šis iš pažiūros atrodė neblaivus, nes svirduliavo ir labai nerišliai kalbėjo.

Atvykę pareigūnai 63 metų Kairių gyventojui nustatė 2,19 prom. girtumą. Jo vairuojamame vilkike buvo surastas ir nugertas degtinės buteliukas. Vyras dar bandė teigti, kad jis alkoholį vartojo po eismo įvykio. Tačiau situacijos tai nekeičia, faktas tas, kad prie vairo jis buvo sulaikytas neblaivus. Kadangi girtumas siekė per 1,5 prom., vairuotojui pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam gresia baudžiamoji atsakomybė. Po eismo įvykio įforminimo iškviesto vairuotojo darbdavio žinion buvo perduota ir sunkiasvorė transporto priemonė, ir pats darbuotojas.

Po poros valandų tie patys policijos pareigūnai, kurie fiksavo Kairių gyventojo viražus Radviliškio soduose, jį susitiko kelyje Panevėžys–Šiauliai, Jukniškių kaime. Šįkart vyras sėdėjo prie lengvojo automobilio „Opel Zafira“ vairo. Tebebuvo neblaivus, tik mažesnio girtumo – 1,85 prom.

Kodėl neblaivus vyras prie transporto priemonės vairo sėdo vėl, pareigūnams atsakyti negalėjo. Tik atsiprašinėjo ir aiškino, kad norėjo pasiekti namus. Pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas už vairavimą išgėrus, vyras uždarytas į areštinę. Tik ji kartais padeda žmogui atsipeikėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tiesa tokia

Tokius jau reikia uždaryti kaliūzėn arba utilizuoti.

Naujienos

Tai pareigūnai neliks kalti? Kodel automobilis nekonfiskuotas? Kodel jis turejo galimgbe toliau vazouot, turejo sedet uzdarytas arestinei ir laukt baudziako, bet cia bananu valstybe , tai yra geroves, tai beveik visiem gerai...

Komentarijus

Ko tai nenustebau. Žinau kad vis dar yra tokių kurie negali funkcionuoti vis neįpildami į skrandį. Ta prasme pastoviai vartoja, darbo dienom negirti,net neįtarsi kad gėręs,bet visą dieną po biški palaiko degimą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS