Nepasimaukite: štai kaip sukčiai iš gyventojų išviliojo beveik 81 tūkst. eurų | Diena.lt

NEPASIMAUKITE: ŠTAI KAIP SUKČIAI IŠ GYVENTOJŲ IŠVILIOJO BEVEIK 81 TŪKST. EURŲ

  • 13

Policijos departamentas praneša, kad sukčiai iš gyventojų Vilniaus, Panevėžio ir Klaipėdos apskrityse išviliojo beveik 81 tūkst. eurų.

Anot policijos, trečiadienį į Vilniaus apskrities policiją kreipėsi 1982 metais gimusi moteris, kad birželio 18–liepos 3 dienomis susirašinėjimo programėle su ja susisiekė moteris, kuri pasisiūlė tarpininkauti atblokuojant elektroninę piniginę.

Į jos sąskaitą nukentėjusioji pervedė 33 tūkst. eurų.

Tuo metu trečiadienį 16.57 val. į Panevėžio apskrities policiją kreipėsi 1970 metais gimusi moteris, kad Biržuose gegužės 17 dieną jai telefonu paskambino nepažįstama moteris prisistačiusi banko darbuotoja, ji pranešė jog jos banko duomenimis bando pasinaudoti sukčiai.

Skambinusioji moteris taip pat nurodė iš banko paimti paskolą ir pinigus išgryninti bankomate bei juos perduoti atvykusiam asmeniui. Nuostolis – 18 tūkst. 90 eurų.

Antradienį 18.34 val. į Ukmergės rajono policiją kreipėsi 1970 metais gimusi moteris, kad pirmadienį apie 17 val. jai telefonu paskambino nepažįstamas vyras, kuris prisistatęs „Google“ darbuotoju, apgaulės būdu išviliojo 14,9 tūkst. eurų.

Trečiadienį į Klaipėdos apskrities policiją kreipėsi 1988 metais gimęs vyras, kad birželio 27 dieną jam paskambinęs nepažįstamas asmuo prisistatė banko darbuotoju ir tikino, jog bandoma įsilaužti į jo banko sąskaitą.

Vyrui atskleidus asmeninius ir banko duomenis, sukčiai apgaulės būdu pasisavimo 15 tūkst. eurų.

Visais atvejais pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Iš bankų čia išlenda info sukčiams

Viena karta (pabrėžiu) tik viena kartą gavau pinigus į savo saskaitą 20000€ už nekilnojama turta . Kitą dieną jau skambino. Tipo “banko darbuotojai” ale koks sutpimas!!!! Kas dar įtartiniau pasidarė po dviejų dienų ir žmonai paskambino nes į jos saskaita irgi įkrito pinigai

Info

Niekaip neatsistebiu,- ank kiekvieno kampo informuoja apie sukčius, bet žiopliams nė motais, mat save laiko gudručiais...

Aušra Širvinskienė

Pagarba sukčiams
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS