Neteisėtai pneumatiniais ginklais prekiavusiam šiauliečiui – teismo verdiktas | Diena.lt

NETEISĖTAI PNEUMATINIAIS GINKLAIS PREKIAVUSIAM ŠIAULIEČIUI – TEISMO VERDIKTAS

  • 0

Šiaulietis pripažintas neteisėtai prekiavęs pneumatiniais ginklais, tačiau jis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, 38-erių šiaulietis nuo 2020-ųjų kovo iki 2021-ųjų birželio nenustatytomis aplinkybėmis iš asmens, neturinčio teisės verstis ginklų prekyba, įsigijo ne mažiau kaip 48 pneumatinius nešaunamuosius ginklus, priskiriamus C ir D kategorijoms.

Surinktais duomenimis, vyras, neturėdamas reikalingos licencijos, visus juos pardavė kitiems asmenims kaip D kategorijos ginklus ir už tokią neteisėtą veiklą gavo beveik keturis tūkstančius eurų.

Ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras Linas Vitkus, buvo pradėtas 2021 metų rugpjūtį.

Pasak prokuratūros, šiaulietis savo kaltę pripažino, nuoširdžiai gailėjosi, todėl Šiaulių apylinkės teismo nutartimi buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Jam skirta baudžiamojo poveikio priemonė – turto konfiskavimas, konfiskuojant jo iš nusikalstamos veikos gautus 3 tūkst. 645 eur. Taip pat iš ginklus įsigijusių asmenų konfiskuoti ir 48 pneumatiniai ginklai, kurie perduoti sunaikinimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS