Nuo pasieniečių cigarečių nešikų neišgelbėjo ir javų laukas | Diena.lt

NUO PASIENIEČIŲ CIGAREČIŲ NEŠIKŲ NEIŠGELBĖJO IR JAVŲ LAUKAS

  • 0

Purvėnų užkardos pasieniečiai sulaikė javų lauke pasislėpusius du Šalčininkų rajono gyventojus, kurie nelegaliai gabeno 4 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pasieniečiai praėjusį šeštadienį per vaizdo stebėjimo sistemą pastebėjo du įtartinus asmenis. Jie su nešuliais judėjo ties Šalčininkų rajono Dumblės kaimu, kuris yra prie pat sienos su Baltarusija.

Į šią vietą nedelsiant išvyko pasieniečių patrulis. Apie 600 metrų nuo sienos esančiame javų lauke pareigūnai surado pasislėpusius 21-erių ir 23-ejų Šalčininkų rajono gyventojus. Pasieniečiai juos sulaikė.

Netoliese Purvėnų užkardos pareigūnai aptiko aštuonias į polietileną supakuotas dėžes. Jose buvo 4 tūkst. pakelių cigarečių "Minsk 5 Superslims" ir "NZ Gold Super Slims" su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Sulaikyti Šalčininkų rajono gyventojai buvo uždaryti į areštinę. Vėliau jie paleisti skyrus kardomąsias priemones dokumentų paėmimus ir rašytinius pasižadėjimus neišvykti. Cigaretės saugomos Varėnos rinktinėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS