Nuteistasis virve iš trečio aukšto nusileido paimti per tvorą įmestų telefonų | Diena.lt

NUTEISTASIS VIRVE IŠ TREČIO AUKŠTO NUSILEIDO PAIMTI PER TVORĄ ĮMESTŲ TELEFONŲ

  • 1

Marijampolės pataisos namuose bausmę atliekantis nuteistasis virve iš trečio aukšto nusileido paimti per tvorą permestų mobiliųjų telefonų. Sulaikytas ir draudžiamus daiktus perduoti bandęs vyras.

Kaip pirmadienį pranešė Kalėjimų departamentas, pataisos namuose kalintiems nuteistiesiems iš viso vienuolika telefonų ir devynias SIM korteles bandyta perduoti šeštadienį vakare.

Tądien Marijampolės pataisos namų pareigūnai, apeidami išorinę teritoriją ir jos prieigas pastebėjo, kad iš Kauno gatvės, šalia „Sūduvos“ stadiono, po betonine tvora iškasta duobė.

„Įtariant, kad ja gali pasinaudoti asmenys, kurie patekę į Valstybės įmonės „Mūsų amatai“ transporto aikštelę, besiribojančią su pataisos namų apsaugine tvora, gali bandyti permesti į pataisos namų teritoriją nuteistiesiems turėti draudžiamų daiktų, minėtoje transporto aikštelėje organizuota pareigūnų pasala“, – rašoma departamento pranešime.

Apie pusę vienuoliktos vakaro stebėjimo kameros užfiksavo, kaip iš vieno būrio lango, esančio trečiame pastato aukšte, išlipo nuteistasis Z. R., kuris virve nusileido ant žemiau esančios tvoros ir paėjęs keletą metrų nušoko į  uždraustosios zonos perimetro teritoriją.

Departamento teigimu, tuo metu į „Mūsų amatai“ transporto aikštelę per iškastą duobę įlindo asmuo, kuris įbėgo keletą metrų į pataisos namų uždraustos zonos teritoriją ir permetė vieną paketą.

Permestą paketą paėmė lauke buvęs nuteistasis ir įdėjo jį į pro langą ant siūlo nuleistą krepšį, kuris buvo įtrauktas į viršų.

Pareigūnai netrukus sulaikė tiek virve nusileidusį nuteistąjį, tiek jam telefonus perdavusį asmenį. Iš išorės draudžiamus daiktus perdavinėjęs vyras su savimi turėjo dar du paruoštus paketus su telefonais ir SIM kortelėmis.

Į pataisos namus jau patekęs paketas netrukus buvo rastas po vieno iš nuteistųjų lova.

Telefonus perdavusio asmens atžvilgiu pradėta administracinė teisena, jam gresia bauda iki 3 tūkst. eurų.

Virve nusileidusiam nuteistajam surašytas tarnybinis pranešimas, jam gresia drausminė atsakomybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Brrrr

Netgi negalima blokuoti signalą, kad tie telefonai taptų bebrasmiškiai....? Tikriausia čia kita problema... Ar ne taip, kaleimo darbuotojai....?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS