Nužudęs žmogų dėl 300 eurų, šiaulietis susilaukė bausmės | Diena.lt

NUŽUDĘS ŽMOGŲ DĖL 300 EURŲ, ŠIAULIETIS SUSILAUKĖ BAUSMĖS

  • 0

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį kalėti 11 metų nuteisė vyrą, jis pripažintas kaltu dėl nužudymo ir kitų nusikaltimų.

48 metų M. Š. anksčiau teistas 15 kartų, jis neturi nuolatinės gyvenamosios vietos, pranešė teismo atstovas.

Žmogaus gyvybę nusinešęs nusikaltimas padarytas praėjusiųjų metų spalio 31-osios vėlų vakarą Radviliškio mieste.

55 metų G. V. buvo nužudytas savo bute, esančiame Stiklo gatvėje.

M. Š. kaltintas tuo, kad, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, supykęs, kad nukentėjusysis buvo iškvietęs policijos pareigūnus, nes buto šeimininko paprašytas išeiti lauk, tai daryti atsisakė, ėmė mušti nukentėjusįjį.

Bylos duomenimis, mušdamas nukentėjusįjį, M. Š. turėjo savo tikslą – užvaldyti aukos bute laikomus apie 300 eurų, kurie priklausę jų bendrai pažįstamai moteriai. Mušdamas buto šeimininką, M. Š. reikalavo, kad šis atiduotų minėtus pinigus.

Kaip vėliau konstatavo medicinos ekspertai, vyras buvo spardomas, mušamas rankomis. Aukai suduota ne mažiau 18 kartų, nuo patirtų  galvos sužalojimų G. V. mirė įvykio vietoje. M. Š. apieškojo butą, tačiau pinigų taip ir nerado.

Per tyrimą nustatyta, kad aukos bute kartu su šeimininku alkoholį vartojo M. Š. ir neseniai iš Vokietijos grįžusi moteris. Pasak kaltinamojo, visą laiką pinigus gėrimui davusi minėta moteris, o kai pinigų pritrūko, tada lombarde buvo užstatytas ir jos mobiliojo ryšio telefonas. Gauti pinigai irgi buvo pragerti.

Nukentėjusiesiems iš M. Š. priteisti daugiau kaip 17000 eurų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS