Nužudytos ir į kilimą įsuktos 15-metės byloje – kraupūs liudijimai: papasakojo, kaip viskas vyko | Diena.lt

NUŽUDYTOS IR Į KILIMĄ ĮSUKTOS 15-METĖS BYLOJE – KRAUPŪS LIUDIJIMAI: PAPASAKOJO, KAIP VISKAS VYKO

15-metės paauglės nužudymo bylą nagrinėjantis Šiaulių apygardos teismas apklausė antrą kaltinamąjį šioje byloje, Osvaldą Žvirgždą. 19-metis jaunuolis savo kaltę pripažino.

Pasak teismo atstovo Vytauto Jončo, kaltinamasis taip pat pripažino, kad prieš nusikaltimą buvo vartojami į elektronines cigaretes pilami ir garinami narkotikai – vadinamasis „tručas“.

„Apklausa truko apie 2-3 valandas, jis pasakojo apie tragedijos aplinkybes, kaip ir kokios veiksmus atliko prieš auką“, – BNS sakė V. Jončas.

O. Žvirgždas, 24 metų Edvinas Braziulis ir 15-metė mergina kaltinami paauglės nužudymu.

Šiaulietis, antradienį atsakydamas į teismo proceso dalyvių klausimus, dažniausiai minėjo teisiamos nepilnametės I. Z. vardą – ji buvusi daugelio veiksmų iniciatorė.

O. Žvirgždas negalėjo pasakyti, dėl kokių priežasčių lemtingąjį vakarą I. Z. užsipuolė savo draugę ir pradėjo ją mušti. Kaltinamojo teigimu, iš pradžių jis pagalvojęs, kad merginos „draugiškai susidaužė“.

Vaikinas tvirtino, kad nukentėjusiąją mušė jo brolio ir jų abiejų mamos kambariuose. Nurodė, kad auką iš eilės mušė visi trys – I. Z., E. Braziulis ir jis pats.

Pasak teismo pranešimo, O. Žvirgždas negalėjo atsakyti į valstybinės kaltintojos klausimą, kodėl abu vaikinai pakluso jaunesnei už juos I. Z. Vienu metu šio kraupaus įvykio dalyviai tarėsi, ką  toliau daryti su sumušta mergina – nebemušti ir ją paleisti.

Tačiau buvo pasirinktas I. Z. pasiūlymas – nužudyti. Kaltinamasis sakė, kad tą vakarą jis buvo užsimovęs statybines pirštines. Metalinį strypą ir baslį iš balkono atnešęs jis, taip padaręs po to, kai buvo nutarta aukos „atsikratyti“.

Auka buvo priversta parašyti raštelį

O. Žvirdždas taip pat sakė, kad per egzekuciją I. Z. draugę privertė parašyti raštelį, kad ji neturinti pretenzijų dėl sumušimo ir dėl vėliau sudaužyto jos mobiliojo ryšio telefono. Kaltinamojo teigimu, viskas truko nuo dviejų iki trijų valandų.

Jo žodžiais, atsipeikėjusi I. Z. pasakė, kad „atsikratė geros draugės“, ir pravirko. O. Žvirgždo teigimu, kai auka buvo jau nebegyva, kaltinamoji I. Z. liepė atnešti žaislinį meškiuką prie aukos ir pasimelsti. Jie taip ir padarę.

Teismas atkreipė dėmesį, kad kai kurie O. Žvirgždo parodymai, duoti per ikiteisminį tyrimą ir teisiamajame posėdyje, skiriasi. Pavyzdžiui, per ikiteisminį tyrimą O. Žvirgždas sakė, kad nukentėjusiajai sudavė vieną smūgį, o teisme jis tvirtino sudavęs keturis smūgius. Kaltinamasis teigė, jog teisingi parodymai yra tie, kuriuos jis teikia dabar, teisme, nes tikisi švelnesnės bausmės.

Anksčiau įvykusiame teisiamajame posėdyje parodymus davė O. Žvirgždo brolis Edvinas Žvirgždas, dar anksčiau apklausti liudytojai.

Artimiausiame teisiamajame posėdyje, birželio 26 dieną, numatyta apklausti nepilnametę kaltinamąją I. Z.  

Nusikaltimas įvykdytas pernai liepos 4 dieną Šiauliuose, Gegužių gatvėje esančio daugiabučio namo bute.

Mergina ir du jaunuoliai yra kaltinami tuo, kad, veikdami bendrininkų grupe, būdami apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, susitarę ir veikdami vieninga tyčia kartu įvykdė nusikaltimą.

Jie pakvietė 2006-aisiais metais gimusią merginą į butą, neleido jai išeiti, atėmė telefoną ir bendrais veiksmais naudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusiąją.

Per kelias valandas auka buvo mušama kumščiais, kojomis, pailgos formos kietu buku ar briauną turinčiu daiktu, pagaliais į galvą ir kitas kūno vietas. Bylos duomenimis, spaudžiant pagalvę ant merginos veido, įkišus skudurą į burną bei apvyniojus lipnia juosta jos rankas ir galvą, taip pat intensyviu mušimu ir daugybiniais sužalojimais nukentėjusiajai buvo sukeltas didelis fizinis skausmas bei kančios.

Anot teismo, nuo patirtų sužalojimų 15-metė mirė įvykio vietoje.

Nužudytosios kūną suvynioję į kilimą ir kitus audinius, kurie buvo įvykio vietoje, kaltinamieji kartu su dar vienu jaunuoliu, kaltinamu byloje nusikaltimo slėpimu, nužudytosios kūną išnešė prie daugiabučio namo kieme stovėjusių konteinerių. Tą pačią dieną merginos kūnas buvo rastas atvykusių policijos pareigūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Bet

Pasaulio pabaiga...kur jaunimelis ritasi...ar tai galima pavadinti zmogumi...ar yra jiems kas svento ?

Mano vardas

Nu bet ir smegenys..... Vienai užplaukė jog reikia primušt kita tik gynėsi. Ai reikia pribaigt tai atsivarė dar 2 besmegenius idijotus. Ir niekuo dėtą merginą užmušė. Netelp galvoj už ką reikia žmones užmušinėti....

Zx

Duotų Juos Man Aš Juos Nuteisciau Kankindamas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS