Pabradietis pasienio miške „užsidirbo“ šešių tūkstančių eurų baudą | Diena.lt

PABRADIETIS PASIENIO MIŠKE „UŽSIDIRBO“ ŠEŠIŲ TŪKSTANČIŲ EURŲ BAUDĄ

  • 1

Pavoverės pasieniečiai Švenčionių rajone sulaikė vietos gyventoją su pusantro tūkstančio pakelių baltarusiškų cigarečių.

Pirmadienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai Baltarusijos pasienyje, miške ties Tebešpolio kaimu (Švenčionių r.) sulaikė vyrą, atėjusį pasiimti kontrabandinio krovinio.

Miškingoje pasienio vietovėje pasieniečiai aptiko tris ryšulius, aptrauktus polietileno plėvele.

Netrukus Lietuvos pusės pasirodė vyras, einantis radinio link.

Kai jis ruošėsi užsimesti ant nugaros ryšulius su savadarbėmis petnešomis ir gabenti į Lietuvos gilumą, VSAT pareigūnai jį sulaikė.

Nustatyta, kad sulaikytasis – 31-erių Pabradės gyventojas.

Ryšuliuose rasta 1 500 pakelių cigarečių „Minsk City QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką Pavoverės pasienio užkardoje pabradiečiui pradėta administracinė teisena. Kadangi jis tokį nusižengimą padarė ne pirmą kartą, jo laukia maksimali bauda – nuo 5 760 iki 6 000 eurų.

Po apklausos pasieniečiai baltarusiškų rūkalų nešiką paleido, prieš tai įteikę šaukimą atvykti į minėtą Vilniaus pasienio rinktinės padalinį, kai ten bus nagrinėjama jo administracinė byla.

Sulaikytos kontrabandinės cigaretės laikinai saugomos Pavoverės pasienio užkardoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Absurdas

baust kontrabandininkus baudom, turi but vykdomas pajamu tyrimas ne tik asmens bet visos seimos rate , baudziamoki atsakomybe, gerokai didesne bauda. Cia jiems juokas, viena pagauna, 10 praeina, tik varyk ir varyk, bauda tai eilinis mokestis vietoj pvm ir t.t

SUSIJUSIOS NAUJIENOS