Panevėžio gimnazistai įsilaužė į elektroninį dienyną | Diena.lt

PANEVĖŽIO GIMNAZISTAI ĮSILAUŽĖ Į ELEKTRONINĮ DIENYNĄ

  • 1

Sporto gimnazijoje pamokų tvarkaraščio įprastos mokyklos nesuprastų. Priešpiet čia klasės jau tuščios, nes būsimi sporto profesionalai po keliu pamokų treniruojasi, paskui vėl pamokos, ir vėl vakarinė treniruotė, praneša LNK žinių tarnyba.

Tad sporto mokykloje prie kompiuterio greičiau pamatysi ne mokinį, o mokytoją.

O čia jau verda tikrasis būsimų profesionalų gyvenimas, nors moksle, aiškėja, jaunimas nori irgi gerų pažymių iš palyginti visai nesunkių disciplinų. Kalbėsime apie sporto teoriją - t.y. sporto ir sveikatos discipliną. Būtent jos pažymius 11 mokinių elektroniniame dienyne ir pasigerino - iš 6 į 7, iš 7 į 9 ir taip toliau.

Mokyklos administracija stebisi, kad būsimi olimpiečiai pažymius susikėlė to dalyko, kuris sportininkams visai nesunkus- priešingai nei matematika, gimtoji ar užsienio kalbos. Pagerintus vieno atsiskaitymo pažymius pastebėjo pati disciplinos mokytoja.

"Ar nulaužiama pati dienyno sistema, kodas, ar pasižiūrima paslapčia, koks yra suvedamas mokytojos prisijungimo kodas. Greičiausiai gali būti šitas variantas. Bet mes kas mėnesį prisijungimo kodus", - sakė mokyklos direktorė Jūratė Pauliukienė

Dėl pasigerintų pažymių sporto mokykloje policija pradėjo tyrimą ir aiškinsis, kaip trečdalis klasės nesėkmingai mėgino būti pažangesni.

"Kol kas dar nėra nustatyta, kaip buvo pakeisti pažymiai, dėl to ir pradėtas ikiteisminis tyrimas, tikrinamos aplinkybės, kaip galėjo būti pakeisti pažymiai", - teigė Panevėžio policijos atstovas Tadas Martinaitis.

Sporto gimnazijos administracija praneša, kad žemesni pažymiai vietoj paaukštintų be vargo sugrąžinti atgal.

"Iš tikrųjų mes visada vedamės popierinį variantą, kur susirašo mokytojai ruošdamiesi pamokoms, tikrindami rašto darbus - ne iš karto rašoma į dienyną", - tvirtino mokyklos direktorė.

Gimnazijoje mokosi ir sporto karjeros siekia 8-12 klasės mokiniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Buvęs mokinys

Ar reikalinga tokia gimnazija? Tegul sportininkai mokosi vakarinėje mokykloje. Bus konkretu ir nuotaika darbinė ir mokiniams, ir mokytojams. Dabar visi žinome, kad ,,syla est uma nenado". Tuščias reikalas jiems tie mokslai. Kas nori tas mokosi visur.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS