Panevėžio teismas V. Grigienei už kyšininkavimą skyrė 45 tūkst. eurų baudą | Diena.lt

PANEVĖŽIO TEISMAS V. GRIGIENEI UŽ KYŠININKAVIMĄ SKYRĖ 45 TŪKST. EURŲ BAUDĄ

  • 2

Panevėžio apylinkės teismas penktadienį buvusiai Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės direktorei Violetai Grigienei už kyšininkavimą skyrė 45 tūkst. eurų baudą.

 

Anot teismo, V. Grigienei už kiekvieną veiką skirta nuo 10 iki 25 tūkst. eurų bauda, o bausmes subendrinus – galutinė 45 tūkst. eurų bauda, kurią ji sumokėti per metus.

Buvusiai ligoninės direktorei taip pat uždrausta penkerius metus būti paskirtai į vadovaujančias valstybės ar savivaldybių institucijų, įmonių pareigas. Iš moters konfiskuota ir 600 eurų.

Bylos duomenimis, pernai liepą ir rugpjūtį per tris savaites V. Grigienė paėmė kyšius iš aštuonių asmenų: iš šešių asmenų paėmė nuo 100 iki 400 eurų, o dviejų asmenų kyšio suma – ne mažesnė nei 100 eurų.

Keturi asmenys dar ikiteisminio tyrimo metu savo kaltę pripažino ir buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

„Teismas, parinkdamas bausmės rūšį ir nustatydamas jos dydį V. Grigienei, atsižvelgia į tai, kad padaryti penki tyčiniai apysunkiai nusikaltimai ir du baudžiamieji nusižengimai valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams. Veikos padarytos per palyginti trumpą laiko tarpą ir gana intensyviai“, – pranešime cituojamas bylą nagrinėjęs Panevėžio rūmų teisėjas Ignas Totilas.

Teismas už kiekvieną iš padarytų veikų skyrė baudas, kurių dydžiai nustatyti mažesni už vidurkį.

„Atsižvelgtina į tai, kad kaltinamoji kyšių jai duoti neprovokavo, jų nereikalavo, visų veikų metu kyšius savo iniciatyva jai davė ligoninės pacientų artimieji, dalis duotų kyšių buvo po atliktų veiksmų kaip dėkingumo išraiška kaltinamajai, kai kuriais atvejais kaltinamoji net išreiškė nepritarimą kyšių jai davimui, tačiau kyšius vis tiek priėmė ir aktyviais veiksmais jų neatsisakė. Todėl teismas už kiekvieną iš padarytų veikų skyrė baudas, kurių dydžiai nustatyti mažesni už vidurkį“, – pridūrė jis.

Teismas V. Grigienę išteisino dėl vienos veikos – kuomet pinigai perduoti po paciento mirties praėjus dviem savaitėms.

Pasak pranešimo, kyšius davusiems V. Č. ir V. G. skirtos atitinkamai 3 tūkst. ir 7,5 tūkstančių eurų baudos. Papirkimu kaltintos V. A. ir R. B. atleistos nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir baudžiamoji byla joms nutraukta. Vis dėlto joms skirta baudžiamojo poveikio priemonė – 500 eurų įmoka į nukentėjusių nusikaltimų asmenų fondą, o V. A. priteista atlyginti 150 eurų teismo proceso išlaidų valstybei dėl būtinojo gynėjo dalyvavimo.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kas tie 100 eur...

cia zuikio asara a ne kysis... direktore nepanoro skatikais dalintis su politikos liutais ir vsio... teismas...45 000 bauda.... ir arestas leshu... kad kita kart zinotu jog gerove gerove a dalintis su dedemis ir tatomis svetima gerove reikia laiku...

Idomiausia kad muzikes nepasodino

Nekonfiskavo privogto turto??bauda susimokes is gautu kysiu ir toliau??ir kas paneigs,kad teismas nebendrininka su tokiais nusikalteliais??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS