Panevėžyje išniekinta prakartėlė: pavogta kūdikėlio Jėzaus skulptūra | Diena.lt

PANEVĖŽYJE IŠNIEKINTA PRAKARTĖLĖ: PAVOGTA KŪDIKĖLIO JĖZAUS SKULPTŪRA

Ilgapirščiai iš Panevėžyje, prie J. Masiulio knygyno esančios prakartėlės, nugvelbė kūdikėlio Jėzaus skulptūrėlę. Apie neįprastą vagystę sekmadienio popietę socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė J. Masiulio knygyno darbuotojai.

„Labai liūdna, kai vieni žmonės stengiasi papuošti miestą ir pradžiuginti panevėžiečius, o kiti ateina ir viską niokoja. Iš mūsų prakartėlės dingo kūdikėlis Jėzus. Gal kas nors matėte, gali būti, kad jis kažkur numestas. Kalėdos – stebuklų metas, tikime, kad jis bus grąžintas“, – rašoma pranešime.

Prakartėlė prie J. Masiulio knygyno pirmą kartą sukurta dar praėjusiais metais. Šiais metais ji vėl papuošė knygyno prieigas.

J. Masiulio knygyno direktorė Ramutė Leščinskienė naujienų portalui JP pasakojo, kad mintis statyti prakartėlę gimė knygyno savininkei Karolinai Paliulis.

Ž. Večiorkutės, Facebook" nuotr.

„Karolina jau seniai norėjo prakartėle papuošti knygyno kiemą. Norime taip nudžiuginti panevėžiečius. Manau, kad mintis tikrai gera. Ne tik kiemą papuošime, bet ir prakartėle džiaugsis vaikai, suaugusieji“, – sakė R. Leščinskienė.

Pasak knygyno vadovės, prakartėlei figūras išdrožė medžio drožėjas iš Rokiškio rajono Romualdas Kaminskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

katalikas

Gal ir gerai padarė, kad paėmė tokį negrabų belyties nutašytą žmogą, visai nepanašų į kūdykėlį. Kodėl jokiu rūbeliu nepridengtas?. Tokio cūdo neteko niekur matyti

Arūnas

Barnevernet darbas, paėmė vaiką iš netinkamų sąlygų.

Regi

Kitose katalikų šalyse kūdikėlis į prakartėlę dedamas tik Kalėdų rytą. Namuose jį ten įdeda mama ar močiutė, bažnyčioje kunigas po mišių. Kūdikėlis atsiranda kai gimsta. Logiška. Iki tol jo vieta būna tuščia. Palaukit, gal ir šitas dar užgims.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS