Įsiutino sovietinį užrašą demonstravęs ir kaukės nedėvėjęs vyras: jis negerbia ir mūsų, ir valstybės | Diena.lt

ĮSIUTINO SOVIETINĮ UŽRAŠĄ DEMONSTRAVĘS IR KAUKĖS NEDĖVĖJĘS VYRAS: JIS NEGERBIA IR MŪSŲ, IR VALSTYBĖS

  • 99

Medikas Darius Rauba vienoje sostinės degalinėje pateko į nemalonią situaciją. Vyrui teko susidurti su provokatoriumi, kuris ne tik demonstravo sovietinį užrašą, bet ir uždaroje patalpoje atsisakė dėvėti kaukę. Pasak D. Raubos, tokius incidentus būtina viešinti – tik taip apginsime tuos, kurie bijo arba negeba pasipriešinti tokiems piliečiams.

„Kiek ant kiekvieno kampo provokatorių, kurie atvirai reiškia nepagarbą mums, mūsų valstybei, mūsų santvarkai, bet tai nereiškia, kad turime suglaudę ausis jiems nusileisti ir leisti mus dergti ir elgtis nebaudžiamiems! Šiandien į „Circle K“ Tarandės benzino kolonėlės vidų 11.45 val. užėjo vyras, o viduje eilėje gal šeši žmonės laukė. Pradėjo šaukti, ko šunys neloja! Pagalvojau, kad nervuojasi, kad kažkas hot dogus užsakinėja ir eilė dėl to susidarė. Pasirodo ne: šunys palokite, juk visi esate su kaukėmis! Operatorius paprašė užsidėti kaukę... bl**, čiulpkit b*** buvo gražiausi žodžiai, o žmonių paprašius to pačio, išdidžiai atsisegė striukę ir didžiuodamasis, b*** dėjo šaukdamas ant mūsų šalies, žmonių ir įstatymų. Negi pulsi muštis viešoje vietoje su provokatoriais. Pasakiau, kad paveiksluosiu ir perduosiu informaciją pareigūnams. Apie tai, ką pasakė, viešai nerašysiu, bet ramiai supildžiau visą įvykį į epolicija.lt“, – feisbuke rašė medikas.

Tai pagalvok, kad tokie dar mašinas vairuoja, o čia gi tik užėjo savo kojomis, gal kavos, gal mėsos norėjo, ir ką duotuoju momentu jo smegenėlių jungtys „sukonektino“, tai tą ir išgromulojo...

Po D. Raubos įrašu socialiniame tinkle pasipylė konfliktiško asmens elgesiu pasipiktinusių internautų komentarai.

„Tai reikėjo už barzdos ir išvilkti laukan kaip šiukšlę. Žmonės kažkaip nustemba, kai traktuojami lygiai taip pat, kaip jie traktuoja kitus ir valstybę“, – rašė internautas Darius.

„Dėl CCCP užrašo neturėtų bausti, mano manymu. Bet, jei peržiūrėtų įrašą su visais keiksmažodžiais ir kaukės nedėvėjimą, tai gal ir būtų nesantaikos kurstymas ar pan. Žiūrint, ką kalbėjo. Bet atmetus užrašą, tai dvi baudos, ir taip turėtų būti“, – nuomone dalijosi Ramūnas.

„Tai pagalvok, kad tokie dar mašinas vairuoja, o čia gi tik užėjo savo kojomis, gal kavos, gal mėsos norėjo, ir ką duotuoju momentu jo smegenėlių jungtys sukonektino, tai tą ir išgromulojo... Gerai, kad rankos užimtos, bent iš nuotraukos“, – rašė internautė Aušra.

Portalo žurnalistams D. Rauba teigė, kad tokiu incidento viešinimu jis siekia apsaugoti ir kitus žmones, kurie nedrįsta pasipriešinti provokatoriams. „Nori vaikščioti be kaukes, kur reikalaujama – vaikščiok, čia jau pareigūnų, prekybininkų ir kitų žmonių reikalas tokį sudrausminti, jei jis kelia grėsmę kitiems, bet įsiveržus į patalpą, kur pilna žmonių ir by****s juos šerti ar kitaip tyčiotis dėl kaukių dėvėjimo – tai jau atsiprašau, liečia mane ir tiesiogiai, o ir norisi ir silpnesnius apsaugoti, kurie nedrįsta tokiems pasipriešinti“, – situaciją komentavo vyras.

Policijai asmuo žinomas

Negi pulsi muštis viešoje vietoje su provokatoriais.

Trečiadienį Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas informavo, kad konfliktą sukėlęs asmuo policijai yra žinomas.

„Sostinės policija apie šį įvykį informaciją gavo kovo 23 dieną 13.15 val. Pareigūnams pavyko nustatyti minėto asmens tapatybę (policijai asmuo jau buvo žinomas ir anksčiau)“, – teigė T. Bražėnas.

Policijos atstovo teigimu, dėl įvykio pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

„Įvertinus visas aplinkybes, dėl sovietinės simbolikos demonstravimo asmuo irgi gali sulaukti atsakomybės pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnį (Nacistinių ar komunistinių simbolių platinimas ar demonstravimas)“, – pridūrė T. Bražėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (99)

rr

jei nori kad jus gerbtų reikia išmokt gerbt bent savus piliečius

cha

Kiek čia liandzbybinių debilų susirinko...grįš rusai- laižys šiknas jiems pirmieji...

išvada

Siuntančių dėl tokių niekų vieta yra psichuškėje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS