Per parą į Lietuvą mėgino patekti septyniolika nelegalių migrantų | Diena.lt

PER PARĄ Į LIETUVĄ MĖGINO PATEKTI SEPTYNIOLIKA NELEGALIŲ MIGRANTŲ

  • 1

Ketvirtadienį pasieniečiai draudžiamose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos neleido patekti septyniolikai neteisėtų migrantų. Apie pusę šimto tokių užsieniečių praėjusią parą vėl apgręžė Latvija.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai į Lietuvą iš Baltarusijos neįsileido keturių migrantų. Antradienį, pirmadienį, sekmadienį bei penktadienį pasieniečiai nefiksavo atvejų, kai tokie asmenys būtų neleistinose vietose kirtę sieną iš Baltarusijos. Šeštadienį pasieniečiai apgręžė aštuonis neteisėtus migrantus. Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių ketvirtadienį nebuvo.

Ketvirtadienį vėlai vakare ties Lazdijų rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššauti keturi pavieniai šūviai bei paleista šūvių serija iš automatinio ginklo. Taip pat vėlai vakare ties Lazdijų rajonu Baltarusijos pusėje skirtingu metu buvo iššautos keturios signalinės raketos.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš ketvirtadienio į penktadienį duomenimis, nepateko 8215.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Ketvirtadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 46 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Šių šalių siena yra maždaug keturis kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena. Trečiadienį į Latviją neįleisti irgi 46 tokie užsieniečiai, antradienį – 75, pirmadienį – 38, sekmadienį – 68, šeštadienį – 62, penktadienį – 45.

Lenkijos pasieniečiai trečiadienį užkirto kelią iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirsti 21 migrantui, antradienį – dvylikai, pirmadienį – septyniolikai, sekmadienį – 20, šeštadienį – šešiems, penktadienį – 85.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Arijas

Kada 3000 nelegalu bus deportuoti is Lietuvos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS