Per parą į Lietuvą neįleisti 23 migrantai | Diena.lt

PER PARĄ Į LIETUVĄ NEĮLEISTI 23 MIGRANTAI

  • 1

Per praėjusią parą pasieniečiai į Lietuvą neleido patekti 23 neteisėtiems migrantams iš Baltarusijos, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Užpraėjusią parą neįleistųjų skaičius buvo panašus, dar ankstesniu laikotarpiu – kiek didesnis.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių pirmadienį įleistų užsieniečių nebuvo, teigiama pranešime.

Ryte ties Lazdijų rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo paleistas vienas šūvis, o vakare ties Vilniaus rajonu kaimyninėje šalyje iššauta dar kartą, tačiau VSAT nenurodo, ar tai kaip nors susiję su neteisėta migracija.

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko, teigia VSAT.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Pasieniečiai teigia nuo rugpjūčio pradžios į Lietuvą neįleidę beveik 7,9 tūkst. migrantų, bet dalis jų gali būti tie patys žmonės, bandę kirsti sieną ne vieną kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tomas

Manau, kad atėjus šalčiams migrantų sumažės, nes lauke ištverti bus vis sunkiau ir sudėtingiau. Migrantų viliojimas į Baltarusią turi būti pripažintas politiniu nusikaltimu ir kalti teisiami Tarptautinio Tribunolo. Juk taip įviliojami žmonės į nežmoniškas sąlygas, net tampa mirties priežastimis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS