Per parą į Lietuvą neleista patekti 70 migrantų, įleisti du baltarusiai | Diena.lt

PER PARĄ Į LIETUVĄ NELEISTA PATEKTI 70 MIGRANTŲ, ĮLEISTI DU BALTARUSIAI

Į Lietuvą per parą neįleista 70 migrantų, įleisti du prieglobsčio paprašę Baltarusijos piliečiai, teigia Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas.

„Pastebėjome, kad pasikeitė ir taktika – Baltarusijos jėgos struktūrų atstovai stumia į Lietuvą labai nedideles grupes – trijų, keturių, penkių asmenų, tai iš tikrųjų apsunkina šiek tiek tokių grupių aptikimą, fiksavimą ir sulaikymą. Tačiau tos grupės buvo sulaikomos“, – LRT televizijai pirmadienio rytą sakė R. Liubajevas.

Anot jo, kaip ir praėjusią savaitę, daugiausiai pažeidimų užfiksuota Varėnos pasienio rinktinės ruože.

VSAT informavo, kad sekmadienio naktį ties Varėnos rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo paleista signalinė raketa, apie vidudienį ties Šalčininkų rajonu kaimyninėje šalyje buvo iššauti trys šūviai. Vėlai vakare ties Lazdijų rajonu Baltarusijos pusėje vis pasigirsdavo pavieniai šūviai, tai truko apie 50 minučių.

Pasieniečiai taip pat pradėjo du ikiteisminius tyrimus dėl dviejų Ukrainos piliečių vykdyto neteisėto žmonių gabenimo – jie buvo sulaikyti Šalčininkų ir Vilkaviškio rajonuose.

Pasak VSAT, abu ukrainiečiai automobiliais „Toyota Prius“ ir „Dacia Lodgy“ su Lenkijos valstybiniais numeriais gabeno po septynis neteisėtus migrantus. Ukrainiečiai uždaryti į areštinę, migrantai naktį į pirmadienį praleido VSAT padalinių patalpose.

Taip pat sekmadienį Užsieniečių registracijos centre (URC) Medininkuose buvo pasišalinę du migrantai, jie netrukus sulaikyti netoli Medininkų ir grąžinti į apgyvendinimo vietą.

Tarnybinių ginklų pasieniečiams per pastarąją parą panaudoti neteko.

VSAT duomenimis, šeštadienį pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 44 užsieniečiams, penktadienį – 54, ketvirtadienį – 106, trečiadienį – 71, antradienį – 65, praėjusį pirmadienį – 90.

Šiemet į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų, nuo rugpjūčio mėnesio apgręžta daugiau nei 7,3 tūkst. žmonių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Ties Baltarusijos siena su Lenkija susitelkus gausiam skaičiui migrantų, Seimas Lietuvos pasienyje mėnesiui įvedė ir nepaprastąją padėtį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Morgana

Tų baltarusių ir visokių yra, o gal tai šnipai

Arijas

Kam tuos 2 baltaruskius ileido? Nera ka jiems Lietuvoje veikti, tegul namie sedi ir bulves eda.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS