Per parą pasieniečiai neįleido 24 migrantų, du – įleisti: vienas apsimetė nualpusiu | Diena.lt

PER PARĄ PASIENIEČIAI NEĮLEIDO 24 MIGRANTŲ, DU – ĮLEISTI: VIENAS APSIMETĖ NUALPUSIU

Per praėjusią parą, nuo sekmadienio vidurnakčio iki pirmadienio, pasieniečiai neleistinose vietose iš Baltarusijos neleido patekti 24 migrantams.

Du asmenys sekmadienį buvo įleisti dėl humanitarinių priežasčių, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Sekmadienį migrantai iš Baltarusijos neįleisti ties Ignalinos, Švenčionių ir Varėnos rajonais bei Druskininkų savivaldybe. Daugiausia užsieniečių neteisėtai patekti į Vakarų Europą planavo per sienos ruožą, einantį Druskininkų savivaldybe –aštuoni asmenys – ir Švenčionių rajonu – septyni.

Anot VSAT pranešimo, vienas migrantas, pasieniečių pastebėtas nelegalioje vietoje kertantis sieną Druskininkų savivaldybėje, nugriuvo ant žemės tarsi netekęs sąmonės, pasieniečiai iškvietė greitosios pagalbos medikus.

Migrantą nugabenus į ligoninę, jam buvo atlikti tyrimai ir apžiūra, paaiškėjo, kad dokumentų neturintis užsienietis apsimetinėjo ir sąmonės netekimą imitavo. Anot VSAT, buvo konstatuota, kad jis yra sveikas ir medicininės pagalbos jam nereikia. Užsienietis į Lietuvą neįleistas.

Sekmadienio naktį ties Druskininkų savivaldybe Baltarusijos pusėje iššautos dvi signalinės raketos. Vakare ties Ignalinos rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo paleistas vienas šūvis.

Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Pagal VSAT informaciją, praėjusią savaitę šeštadienį buvo neįleisti 44 tokie užsieniečiai, penktadienį – 36, ketvirtadienį – 50, trečiadienį – 24, antradienį – 19. Dvi dešimtys užsieniečių į Lietuvą nepateko ir pirmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Baras

Vyti parazitus is sventos Lietuvos zemeles, kad dulkes is nevidonu padu ruktu!

Rikandras

Šeimas su vaikais, ypač mažais, jau nekalbant apie vaikus be tėvų, būtina įsileisti, kaip ir tuos, kuriems reikalinga neatidėliotina medicininė pagalba

SUSIJUSIOS NAUJIENOS