Pareigūnams sulaikius nelegalių elektroninių cigarečių pardavėjus, šie išdavė ir bendrininką | Diena.lt

PAREIGŪNAMS SULAIKIUS NELEGALIŲ ELEKTRONINIŲ CIGAREČIŲ PARDAVĖJUS, ŠIE IŠDAVĖ IR BENDRININKĄ

  • 0

Telšių rajono pareigūnai praėjusią savaitę sulaikė tris prekeivius ir jiems dėl elektroninių cigarečių pildyklių pardavimo bei vertimosi komercine veikla neturint tam licencijos pradėjo administracinę teiseną.

„Pareigūnai minėtą dieną atliko tris kontrolinius elektroninių cigarečių pildyklių pirkimus. Į sutartas susitikimo vietas pardavėjai atnešė internetu užsakytas įvairaus skonio ir stiprumo pildykles ir jas pardavė užsakovams“, – nurodoma trečiadienį išplatintame pranešime.

Administracinių nusižengimų kodeksas už elektroninių cigarečių, jų pildyklių pardavimą ar kitokį realizavimą numato baudą nuo 220 iki 320 eurų, o už vertimąsi komercine veikla neturint licencijos – baudą nuo 390 iki 1,1 tūkst. eurų.

Pardavėjai pareigūnams prisipažino, kad gyvenamojoje vietoje turi ir daugiau tokių prekių. Be parduotų 10-ties pildyklių 22 metų Telšių gyventojo gyvenamojoje vietoje buvo rasta dar 151 elektroninių cigarečių pildyklė. Vaikinas prisipažino, kad skystį ir kvapus perka iš asmens Klaipėdoje ir atsivežęs juos pats maišo.

Jo bendraamžis kito kontrolinio pirkimo metu pardavė keturis skirtingus elektroninių cigarečių pildiklius, o jo gyvenamojoje vietoje pareigūnai rado dar 18 įvairios talpos pildiklių.

20-metis Telšių gyventojas kontrolinio pirkimo vykdytojams atnešė 12 buteliukų su įvairiu elektroninių cigarečių skysčiu. Dar 23 buvo rasti jo kuprinėje. Vaikinas pripažino, kad iš užsienio atsisiuntęs skysčio bazės ir aromatų, juos maišo pats.

Vaikino gyvenamojoje vietoje policijos pareigūnai rado plastikinį indą su, įtariama, kanapėmis. Dėl disponavimo narkotine medžiaga pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS