Pareigūnui grasinęs, neteisėtai medžiojęs ir ginklą laikęs vyras nuteistas lygtine bausme | Diena.lt

PAREIGŪNUI GRASINĘS, NETEISĖTAI MEDŽIOJĘS IR GINKLĄ LAIKĘS VYRAS NUTEISTAS LYGTINE BAUSME

  • 2

Marijampolės apylinkės teismas skyrė lygtinę pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę pareigūnui grasinusiam, neteisėtai du tauriuosius elnius sumedžiojusiam ir ginklą bei šaudmenis laikiusiam vyrui, trečiadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Lygtinės laisvės atėmimo bausmės vykdymą teismas atidėjo dvejiems metams, nuteistasis šiuo laikotarpiu įpareigotas būti namuose nuo 22 iki 6 valandos. Jam taip pat teks atlyginti 1 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Pasak departamento, užpernai birželio pabaigoje Marijampolės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo pranešimą, kad vienoje negyvenamoje sodyboje dorojami neteisėtai sumedžioti taurieji elniai.

Atvykę į apleistą sodybą pareigūnai aptiko dviejų tauriųjų elnių patinų galvas. Tuo metu jau buvo pasibaigęs šių gyvūnų medžioklės terminas.

„Apleista sodyba buvo netoliese kitos sodybos, kurioje gyveno aplinkosaugininkams jau žinomas gamtos pažeidimus daryti linkęs asmuo S. A. Jis pareigūnus pasitiko neblaivus, vienam aplinkosaugininkui grasino, sakė, kad žino, kur jo sodyba ir ją sudegins“, – teigiama departamento pranešime.

Po šio įvykio, liepos pradžioje, sudegė aplinkosaugininko R. S. šeimai priklausančioje sodyboje buvę ūkiniai pastatai.

Anot departamento, būtent tai vėliau paskatino pareigūną savo noru palikti tarnybą.

Viso proceso metu kaltinamasis neigė savo kaltę, tačiau teismas jį pripažino kaltu dėl to, kad šis terorizavo žmogų grasindamas padegti, padaryti gyvybei, sveikatai ir turtui pavojingą veiką. Taip pat asmuo pripažintas kaltu ir dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis.

Dėl nuobaudos už dviejų tauriųjų elnių patinų neteisėtą sumedžiojimą spręs Aplinkos apsaugos departamentas, už šį nusižengimą asmeniui gresia bauda nuo 800 iki 1,8 tūkst. eurų.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Net jei du pareigūnus būtų sumedžiojęs būtų lygtina bausme atsipirkęs, o dabar dar galės ir narkotikus gabent ir pats būt jų prisišniojęs. Nieko nepadarysi - Taurieji teisėjai. Lietuva. Džiaugsmo partija. Svaiginanti ateitis tiesiogine to žodžio prasme.

Anonimas

Kosmaras, atsipirko? Tai juk jam 4 metai belanges nupaisyti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS