Pasieniečiai cigarečių kontrabandininką vijosi 10 kilometrų | Diena.lt

PASIENIEČIAI CIGAREČIŲ KONTRABANDININKĄ VIJOSI 10 KILOMETRŲ

  • 3

Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai po įtemptų 10 kilometrų vykusių gaudynių sulaikė Alytaus rajono gyventoją, automobilio bagažinėje gabenusį kontrabandinius rūkalus. Bėglio laukia tūkstantinės baudos.

Antradienio vakarą Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos pareigūnai ties Varėnos rajono Kabelių kaimu prieigose stabdė automobilį „Ford Mondeo“ su lietuviškais valstybinio numerio ženklais.

Teisėtiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų reikalavimams sustoti vairuotojas nepakluso, ignoravo jų garso ir šviesos signalus. Bandydamas pasprukti nuo pasieniečių, vairuotojas ryžosi lėkti per miško masyvą, miško paklotu. Vėliau grįžo į kelią ir padidinęs greitį nurūko Kapiniškių link.

Pasieniečiai reagavo nedelsdami. Minėta kryptimi buvo nusiųsti patrulių ekipažai, jie blokavo vietovę. Pasitelktas buvo ir kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Endy.

Kaip pranešė VSAT, bėglį pasieniečiai vijosi apie 10 kilometrų, kol Kapiniškių apylinkėse jo automobilis nuo kelio nuvažiavo į griovį ir sustojo. Pirminiais duomenimis, lėkdamas dideliu greičiu vairuotojas nesuvaldė automobilio.

Tačiau tuo gaudynės dar nesibaigė – nelauktai vairuotojas iššoko iš automobilio ir pasileido į miško tankmę.

VSAT pareigūnai su nekart pasižymėjusiu keturkoju Endy ėmėsi „šukuoti“ mišką. Šuns uoslė nenuvylė – keturkojis iškart aptiko pėdsakus ir jais bemaž pusantro kilometro pasieniečius vedė iki pasislėpusio bėglio.

Paaiškėjo, jog tai – 24-ejų Alytaus rajono gyventojas.

Apžiūrėdami automobilį, jo bagažinėje pasieniečiai rado 12 juoda polietileno plėvele apsuktų paketų, o juose – 1,8 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Be to, VSAT pareigūnai nustatė, kad automobilis nustatyta tvarka neperregistruotas, todėl juo važinėti draudžiama. Pasieniečiai taip pat išsiaiškino, kad alytiškis praradęs teisę vairuoti transporto priemonę.

Mašina, bėglys ir cigaretės buvo pristatyti į Kabelių pasienio užkardą.

Automobilio vairuotojui įteiktas šaukimas už poros savaičių atvykti į minėtą pasienio užkardą, kurioje bus nagrinėjamos net keturios administracinės bylos.

Alytiškio laukia bauda už transporto priemonės dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimą, už tai gali būti skiriama 50–100 eurų bauda.

Jam taip pat gresia 60–160 eurų bauda už  vairavimą neturint tam teisės, už nepaklusimą sustabdyti transporto priemonę gresia  850–1,2 tūkst. eurų bauda.

Už neteisėtą akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką gresia nuo 5,2 tūkst. iki 6 tūkst. eurų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

..o ko Kubiliaus nesivaiko?

Taigi jis ne cigaretes nukniso o cielus du milijardus iš mūsų Valstybės biudžeto Ir padovanojo melžiamą karvę vardu indo pinda Norgei i ofšorus

nieko keisto

ir pasvieniečiai nori rūkyti

Bimba

Jis joks kotrabandistas, jis knygnešys.... Nes saulę ožys mums parvežė iš vakarų....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS