Pasieniečiai į kontrabandinius rūkalus nešančius baltarusius paleido 6 šūvius | Diena.lt

PASIENIEČIAI Į KONTRABANDINIUS RŪKALUS NEŠANČIUS BALTARUSIUS PALEIDO 6 ŠŪVIUS

  • 2

Bandydami sulaikyti 6 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių nešusius baltarusius, Lietuvos pasieniečiai iššovė šešis šūvius.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pareigūnai  su tarnybiniu belgų avigane Maika patruliavo Švenčionių rajone, Baltasamanės pelkės prieigose.

Žole apaugusioje teritorijoje buvo pastebėtas ištryptas takas, vedantis iš Baltarusijos į Lietuvą. VSAT pareigūnai su Maika sekė šiuo taku maždaug kilometrą, kol Piorkų kaimo prieigose buvo pastebėta grupė asmenų. Nuo čia iki valstybės sienos su Baltarusija – 3 kilometrai.

Nešikai taip pat pastebėjo besiartinančius pasieniečius ir pasileido bėgti. Nepaklusus teisėtiems pareigūnų nurodymams sustoti, pasienietis iš tarnybinio pistoleto paleido 6 įspėjamuosius šūvius į viršų. Vienas išsigandęs kontrabandininkas pasidavė pats, du dar bandė bėgti, tačiau pasieniečiai su tarnybiniu šunimi juos sulaikė. Paaiškėjo, kad tai - 29, 30 ir 47 metų Baltarusijos piliečiai.

Kaip pranešė VSAT, įvykio vietoje rasta 12 juoda polietileno plėvele aptrauktų ryšulių, kuriuose buvo 6 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, „Fest 7“, „NZ Gold Super Slim“ ir „Minsk“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 16 tūkst. eurų.

Apie įvykį pranešta Baltarusijos pareigūnams. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Ignalinos rinktinėje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sulaikytųjų trejetą pasieniečiai uždarė į areštinę. Cigaretės saugomos Ignalinos rinktinėje.

GALERIJA

  • Pasieniečiai į kontrabandinius rūkalus nešančius baltarusius paleido 6 šūvius
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Baltazaras

Kažkaip keistai ta siena saugoma,net ir juokas neima.

Kitas

Tai gal butu uzteke vieno perspejamojo suvio i ora? Kitas penkias i kojas, vistik svetimi kirto valstybine siena, reiktu griezciau gal?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS