Pasieniečiai iš Lietuvos išsiuntė keturis kubiečius, kuriems EŽTT pritaikė apsaugą | Diena.lt

PASIENIEČIAI IŠ LIETUVOS IŠSIUNTĖ KETURIS KUBIEČIUS, KURIEMS EŽTT PRITAIKĖ APSAUGĄ

Lietuvos pasieniečiai šeštadienio naktį iš Lietuvos išsiuntė keturis Kubos piliečius, kuriems Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) pritaikė laikinąsias apsaugos priemones, rodo pareigūnų ir nevyriausybininkų duomenys.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Rokas Pukinskas šeštadienį teigė, kad kubiečiai yra viename iš VSAT objektų, o jų patekimo į Lietuvą aplinkybės ir kita informacija tikslinama. Sekmadienį jis teigė, kad kubiečiai buvo grąžinti kartu su kitais neteisėtai į šalį bandžiusiais patekti migrantais į Baltarusiją.

Pasak R. Pukinsko, visi šeštadienį apgręžti į Baltarusiją migrantai neturėjo dokumentų, kurie jiems leistų būti Lietuvoje.

„Visi 22 migrantai, kurie vakar buvo apgręžti, neturėjo dokumentų, kurie suteiktų jiems teisę būti Lietuvoje“, – žurnalistams teigė R. Pukinskas.

Visi 22 migrantai, kurie vakar buvo apgręžti, neturėjo dokumentų, kurie suteiktų jiems teisę būti Lietuvoje.

Vėliau sekmadienį VSAT teigė gavusi EŽTT sprendimą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo, kuris perduotas visiems tarnybos padaliniams, užtikrinantiems sienos apsaugą. VSAT teigimu, jei sprendime minimi asmenys bus sulaikyti Lietuvos teritorijoje, sprendimas bus vykdomas.

R. Pukinskas BNS nepatvirtino, kad sprendimas yra būtent dėl minimų kubiečių.

„Raštas adresuotas mums, tai susiję su asmens duomenimis. Jei tarnybos pareigūnai pasienyje sulaikys tuos žmones, kurie bus Lietuvos teritorijoje, kuriems taikomos priemonės, tai jos ir bus pritaikytos, žmonės bus palikti Lietuvoje. Daugiau negaliu detalizuoti, nes tarnyba raštą gavo oficialiais kanalais šiandien pirmoje dienos pusėje“, – BNS sakė R. Pukinskas.

„Sienos grupės“ savanoriai skelbė, kad EŽTT sprendimu suteikė pagrindą kubiečiams Lietuvoje būti iki gegužės 6 dienos.

Savanorių teigimu, penktadienį gavę teigiamą atsakymą iš EŽTT dėl keturių kubiečių, jie informavo pasieniečius, kad turi EŽTT dokumentą, taip pat, kad jį telefone turi ir patys kubiečiai.

Savanoriai vyko pas kubiečius, apie tai informavo Adutiškio užkardos pasieniečius. Pastarieji po kelių valandų kubiečius sulaikė, o savanoriams su jais susitikti neleido.

R. Pukinskas sakė negalintis pavirtinti, kad sulaikyti kubiečiai buvo tie patys, apie kuriuos kalbėjo savanoriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS