Pasieniečiai sulaikė 10 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių nešusį vyrą | Diena.lt

PASIENIEČIAI SULAIKĖ 10 TŪKST. PAKELIŲ KONTRABANDINIŲ CIGAREČIŲ NEŠUSĮ VYRĄ

  • 3

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) ketvirtadienį pranešė, kad netoli Druskininkų buvo sulaikytas 10 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių nešęs vyras, dar keli jo bendrininkai nuo pareigūnų pabėgo.

Kaip pranešė VSAT, trečiadienį vakare pareigūnai tikrino maždaug už pustrečio kilometro nuo sienos su Baltarusijos esančią vietovę, kai netoli kelio Latežeris-Kabeliai pamatė kelis mišku einančius asmenis su nešuliais.

Pasieniečius pamatę vyrai krovinį metė ant žemės ir pradėjo bėgti. Vienas iš jų buvo sulaikytas, nustatyta, kad tai yra 46 metų Druskininkų gyventojas.

Ant žemės pareigūnai rado nešulius su 10 tūkst. Baltarusijos akcizo ženklais pažymėtų pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“. Cigarečių vertė Lietuvoje yra apie 33 tūkst. eurų.

Sulaikytas druskininkietis buvo uždarytas į areštinę. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Jei teisme bus įrodyta vyro kaltė, jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

Taip pat jam gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų už valstybės tarnautojo teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymą. Už tai, kad pasienio ruože jis buvo neturėdamas dokumentų, jam gali būti skirtas įspėjimas arba bauda nuo 40 iki 90 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

???

Bandau tai įsivaizduoti, - vyras nešantis nešulį su dešimt tūkstančių pakelių cigarečių. Ar bent pagalvoja kai tokias nesąmones rašo?

Vladas

Bet ir stipruolis tas kontrabandistas. Rekordininkas.

Q

Kietuoliai , elgeta padarė ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS