Pasieniečiai sulaikė cigarečių kontrabandininką: jo bendrininkas pabėgo į Baltarusiją | Diena.lt

PASIENIEČIAI SULAIKĖ CIGAREČIŲ KONTRABANDININKĄ: JO BENDRININKAS PABĖGO Į BALTARUSIJĄ

Pirmadienį pasieniečiams tikrinant vietovę netoli Varėnos buvo pastebėti du kontrabandines cigaretes į automobilį kraunantys vyrai, vieną iš jų pavyko sulaikyti, o jo bendrininkas pėsčiomis per sieną pabėgo į Baltarusiją.

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), pareigūnai vietovę ties Rakų kaimu tikrino turėdami išankstinės informacijos, kad čia gali būti bandoma iš Baltarusijos atgabenti neteisėtą krovinį.

Pamatę pasieniečius, netoli sienos su Baltarusija cigaretes į automobilio bagažinę krovę vyrai paliko kontrabandinius rūkalus bei automobilį „Mercedes Benz ML“ ir bandė pasprukti pėsčiomis.

Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai sulaikė 31-erių Šalčininkų rajono gyventoją ir prie palikto automobilio rado 8,5 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Apie į Baltarusiją pabėgusį pažeidėją buvo pranešta baltarusių pasieniečiams, tačiau, pasak VSAT, iki trečiadienio vidudienio jokių duomenų apie jį nebuvo gauta.

Sulaikytasis, paėmus jo asmens dokumentus ir paskyrus rašytinį pasižadėjimą neišvykti, po apklausos buvo paleistas. Jei teisme bus įrodyta jo kaltė, jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS