Pasieniečiai sulaikė dar 40 neteisėtų migrantų iš Baltarusijos | Diena.lt

PASIENIEČIAI SULAIKĖ DAR 40 NETEISĖTŲ MIGRANTŲ IŠ BALTARUSIJOS

  • 8

Pirminiais duomenimis, praėjusią parą pasieniečiai sulaikė dar 40 iš Baltarusijos neteisėtai sieną kirtusių migrantų, šeštadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Migrantams bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo šie asmenys yra izoliuoti. Įvykių aplinkybės tikslinamos, vyksta tyrimai. Apie pasiprašiusius prieglobsčio asmenis informuotas Migracijos departamentas, kuris nagrinėja tokius prašymus.

VSAT duomenimis, šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 2470 neteisėtų migrantų. Šis skaičius yra daugiau kaip 30 kartų didesnis, nei buvo per visus 2020 metus. Pernai Lietuvos pasienyje sulaikytas 81 toks užsienietis.

Šią liepą pasieniečiai sulaikė 1809 migrantus. Birželį tokių buvo 473, gegužę – 77, balandį – 70, o kovą – 8.

Didelė dalis sulaikytųjų per Lietuvą siekia patekti į Vakarų Europos valstybes.

Dėl neteisėtų migrantų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

pertekliniai kostiumuoti

Kam ta "statistika"? Lietuvos pilieciai reikalauja TEVYNES sienu apsaugos,...sulaike Lietuvos puseje ...o kodel neatliko pareiga ir nesustabde PRIEIGOSE [[tam yra salto vandens sroves {visoje ES taip DRAUSMINAMI !!}.GYMINES kulkos --ne nukauti ,o NEILEISTI!!,,,]]]rupesciu turime ir savu.ATLIKITE PAREIGA pasienieciai VALSTYBES tautieciams ,kuri JUS maitina, Lauk bobu kadrili.. mirtina LIETUVOS tautai. Invazine okupacija sunaikins TAUTISHKUMA,,,,,,NELEISTI / kovoti ten-prieigose o nerankioti invazinius shungrybius, pazeidusius Lietuvos valstybine SIENA. [[[ATIMTI telefonus,kad nekviestu nusikalteliu papildomai,nurodant koordinates !!!neigalios valstybes......

aciu partijai

ir anukui uz dar 40 islaikytiniu...

kodėl vadas rusas?

todėl ,kad k g e b i s t i n i s OŽYS - žydas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS